VAKCINACIJA MLADIH JE NAJUSPEŠNIJA U PET SRPSKIH OPŠTINA: Stari grad je među njima, prešli 50%
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

dobre vesti

VAKCINACIJA MLADIH JE NAJUSPEŠNIJA U PET SRPSKIH OPŠTINA: Stari grad je među njima, prešli 50%

Ukupno imamo 18,36 odsto vakcinisanih do 30 godina

Objavljeno:

U Srbiji je vakcinu protiv korona virusa primilo 18, 36 odsto mladih uzrasta do 30 godina, a Stari grad je prva opština u Beogradu koja je stigla do 50 odsto vakcinisanih u starosnoj granici od 18 do 30 godina, objavila je premijerka Srbije Ana Brnabić na Tviteru.

- U prvi 5 po vakcinaciji mladih, pored Beograda su Bosilegrad sa 26, 5 odsto, zatim Niš sa 26, 1 odsto, Novi Sad sa 25, 9 odsto i Sremski Karlovci sa 22,7 odsto. Ukupno imamo 18,36 odsto vakcinisanih do 30 godina - napisala je premijerka.

Na sednici Kriznog štaba doneta je odluka koje kategorije stanovništva treba da prime treću dozu vakcine, a kada bude odlučeno da to bude masovna vakcinacija, na nama u Beogradu je da organizujemo primanje treće doze i to ćemo uraditi brzo i efikasno kao što smo uradili i vakcinaciju sa prvom i drugom dozom – izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je gostujući na TV Prva naglasio da je na ovoj sednici najviše reči bilo o trećoj dozi vakcina, a da se predstavnici lokalnih samouprava nisu puno u to uključivali jer, kako je naglasio, to je tema za stručnjake.

Vesić je izneo podatak da je sa jučerapnjim danom u Beogradu vakcinisano prvom dozom 758,973 lica, što je 54,7 odsto punoletnog stanovništva, a revakcinisano 728,335 lica što je 52,5 odsto punoletnog stanovništva.

- Pripermili smo kampanju za građane kao poziv za vakcinaciju, koju ćemo predstaviti narednih dana, čekamo da država krene sa lutrijom koja je najavljena. Mi kao Beograd dodaćemo još nešto, u smislu da Beograđanke i Beograđani budu motivisaniji za vakcnaciju. Bićemo spremni da nastavimo sa otvaranjem punktova i po tržnim centrima kao i na drugim mestima, u mobilnom autobusu, jer naša obaveza kao Beograda je da omogućimo da svako lice primi vakcinu ukoliko to želi – istakao je zamenik gradonačelnika.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.