KERUŠA LENKA JE SPASILA SVOJU VLASNICU: Sve se desilo u malinjaku kod Aleksandrovca, 1 potez je bio posebno važan!
Ilustracija, Foto: Profimedia

lepo

KERUŠA LENKA JE SPASILA SVOJU VLASNICU: Sve se desilo u malinjaku kod Aleksandrovca, 1 potez je bio posebno važan!

Lenka učestvuje u svim poslovima koje Džamići obavljaju, odano ih prati podjednako na njivi, voćnjaku ili skupljanju šumskih plodova po livadama i šumama...

Objavljeno: 10:05h
  • 43

U selu gornja Velika Vrbnica kod Aleksandrovca, keruša Lenka, rase belgijski ovčar Malinoa, spasila je svoju vlasnicu Slađanu Džamić ujeda poskoka.

Naime, dok su brali maline na svom posedu, u žbunu je bio sklupčan poprilično veliki poskok koga Slađana nije primetila.

Odjednom, pas se isprečio tik ispred Slađane i počeo da reži na zmiju. Zmija je Lenku odmah ujela za vilicu, ali hrabra Lenka nije posustajala kako bi spasila svoju gazdaricu. Slađin suprug, Goran pritrčao je i zmiju oterao u obližno žbunje dok je Lenka je svo vreme lajala i režala.

Posle samo pola sata Lenkina vilica je potpuno otekla, pojavila se drhtavica i temperatura. Džamići su Lenku odvezli u Veterinarsku stanicu u Aleksandrovac gde je primila serum i injekcije protiv bolova.

Posle dva dana otok sa vilice se povukao, Lenka je ponovo stala na noge u suvereno brani posed i čuva svoje vlasnike koji je neguju i vole kao neizostavnog člana porodice, prenele su Nezavisne NARODNE NOVINE Rasinskog okruga.

OVO SU NAJZDRAVI

Lenka učestvuje u svim poslovima koje Džamići obavljaju, odano ih prati podjednako na njivi, voćnjaku ili skupljanju šumskih plodova po livadama i šumama.

Zanimljivo je pomenuti da je nedavno u istom malinjaku Lenka pronašla dva mala divlja zeca koje je čitav dan čuvala. Zečevi su nahranjeni i vraćeni u njihovo prirodno stanište.

Pre šest godina imali šarplaninca, Lenku uzeli zbog pameti Posle šarplanica punih šest godina nismo imali psa, a bio nam je potreban jer imamo veliko imanje- kaže Vuk Džamić dodajući da se za rasu belgijski ovčar Malinoa odlučio jer je čuo da su to veoma inteligentni psi.

Malu Lenku je doneo kući prošle godine na proleće i nije se pokajao.

– Lenka je stara godinu dana i dva meseca…Svuda nas prati i pored nje se svi osećamo mnogo sigurnije, pogotovo sada kada je moju majku odbranila od napada otrovnice ispričao je Lenkin vlasnik Vuk Džamić.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media