UDOMI ME, NE KUPUJ: JKP "Veterina" pokrenula veb-sajt za pomoć napuštenim životinjama!
Pas, Foto: Aleksandra Čolić

pomozimo im!

UDOMI ME, NE KUPUJ: JKP "Veterina" pokrenula veb-sajt za pomoć napuštenim životinjama!

Početkom juna JKP "Veterina Beograd" pokrenula je jedinstveni veb-sajt "Udomi me, ne kupuj"

Objavljeno:

Proradio je sa ciljem da što više napuštenih pasa i mačaka bez doma pronađe nove vlasnike.

Ljubitelji krznenih životinja ovim putem mogu dobiti sve informacije o psima i mačkama i kako da ih usvoje, kao i da pročitaju i savete o vakcinaciji, čipovanju, zaštiti od parazita, sterilizaciji, redovnim pregledima, bezbednosti u vozilu...

- Sajt www.udomimenekupuj.rs pokrenut je sa željom da zainteresovanim ljubiteljima životinja približimo informacije i fotografije određenih pasa i mačaka, ali ne svih, jer imamo oko 3.500 napuštenih pasa u naših pet prihvatilišta - navode, za "Novosti", nadležni iz JKP "Veterina Beograd".

- Izaberemo određenih deset do 15 napuštenih životinja i na zanimljiv način i opis uz fotografije ih predstavimo na sajtu, koji je isključivo namenjen za udomljavanje ovih životinja. Sve u cilju da brojnim ljubimcima sa beogradskih ulica nađemo topli dom.

Pored krznenih ljubimaca bez krova nad glavom, a koji su pod "Veterininim" okriljem, zainteresovani na sajtu mogu pronaći i pse iz nekoliko udruženja koja se bave zaštitom životinja bez doma.

- Većina napuštenih pasa su mešanci, za koje mnogi kažu da su najpametnije, najvernije i najbolje životinje. Naravno, imamo i određeni broj rasnih pasa, koje su neodgovorni vlasnici ostavili na ulici, što je glavni faktor nastajanja nove populacije napuštenih životinja na ulicama grada - podvlače u ovom preduzeću.

Pored osnovnih, ali i šaljivih informacija, na primer - haski Alfi je odan i razigran, voli društvo i šetnje, dobar je pevač i pesmom bi usrećio novog vlasnika, hobi pevanje i ležanje pored kreveta, posao iz snova pevač, a inspiracija Plasido Domingo - na sajtu ljubitelji kućnih ljubimaca mogu pronaći i iskustva ranijih usvojitelja. Među njima je i priča naše poznate glumice Gorice Popović o tome kako je u svom domu našla mesta i za nova tri člana porodice - pse Paka, Belu i Malog.

PROSEK

- Od početka godine preko "Veterine Beograd" usvojeno je preko 430 napuštenih pasa i mačaka. To je u proseku slično sa brojkama od prethodnih godina, možda za deset do 15 odsto više nego lane.

Prošle godine imali smo preko 780 udomljenih životinja - navode u gradskom preduzeću.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.