NEVIĐENI ZLOČIN U KRAGUJEVCU: Nestalo još 1.000 seroloških testova, policija ispituje SVE ZAPOSLENE u Institutu!
Kragujevac, Foto: Kurir.rs/D.Ilić

strašno

NEVIĐENI ZLOČIN U KRAGUJEVCU: Nestalo još 1.000 seroloških testova, policija ispituje SVE ZAPOSLENE u Institutu!

Institut za javno zdravlje u Kragujevcu dobio je od Fonda zdravstva ove testove, čim je direktor krađu prijavio policiji, više od 400 testova se odjednom pojavilo

Objavljeno:

U Kragujevcu se od marta vodi istraga zbog krađe testova za proveru antitela na korona virus, koji su nestali iz Instituta za javno zdravlje u tom gradu. Kako Telegraf.rs saznaje, nestalo je oko 1.000 testova, ali se nešto više od 400 pojavilo u Institutu pošto je direktor doc. dr Dragan Vasiljević sve prijavio policiji.

On zbog istrage, ne daje izjave, a kako saznajemo od izvora koji je uključen u istragu, u toku je drugi krug razgovora sa svim zaposlenim u Institutu.

- Vodi se veoma ozbiljna istraga. U toku je drugi krug razgovora sa ljudima, gledaju se kamere - kaže naš izvor.

On dodaje da je reč o testovima za proveru antitela, koje je Institut za javno zdravlje u Kragujevcu dobio od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

- Te testove je Fond dao Institutu da iskontrolišu svoje radnike - kaže naš izvor i dodaje da su svi zapanjeni zbog ove krađe:

- U vanrednoj situaciji, u toku epidemije, da neko ukrade testove to je zločin neviđeni.

Ovim povodom, Telegraf.rs se obratio i Policijskoj upravi u Kragujevcu, u kojoj nam je rečeno, s obzirom na to da je istraga u toku, da se obratimo Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu. Uputili smo pitanja i tužilaštvu, međutim, do puštanja ovog teksta, nismo dobili odgovore na njih.

Sa druge strane, portparol tužilaštva Gordana Striković potvrdila je za RTS da je u toku rad na proveri nestanka više stotina seroloških testova na Sars-KoV-2 iz Instituta.

Prema njenim rečima, policiji u Kragujevcu još u martu je v.d. direktora Instituta za javno zdravlje Dragan Vasiljević podneo krivičnu prijavu protiv N. N. izvršilaca zbog krađe seroloških testova na kovid.

Prijava je prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu, koje je podnelo zahtev policiji da se se otkrije evntualni N. N. počinalac krađe. Provere po krivičnoj prijavi, kaže Striković, još traju.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.