OD GRBA PARTIZANA DO CRVENE BOJE KOJA OZNAČAVA KRV: Nastavlja se RAT oko murala Ratka Mladića! (FOTO)
Mural Ratka Mladića, Foto: Marko Nikolić

PREPUCAVANJE

OD GRBA PARTIZANA DO CRVENE BOJE KOJA OZNAČAVA KRV: Nastavlja se RAT oko murala Ratka Mladića! (FOTO)

Crtež Mladića u centru Beograda pojavio se na dan kada je u Bosni i Hercegovini nametnuta izmena zakona kojom se zabranuje i kažnjava negiranje genocida u Srebrenici

Objavljeno:

U petak je na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića osvanuo mural sa likom bivšeg komandanta vojske Republike Srpske Ratka Mladića, osuđenog u Hagu na doživotnu robiju.

U međuvremenu crtežu je dodata poruka „Đenerale tvojoj majci hvala“ i jedan od nezvaničnih grbova sportskoj kluba Partizan.

Ratko Mladić
foto: Marko Nikolić

Nedugo zatim, preokret: neko ko se ne slaže sa time da ovaj mural stoji u centru Beograda po Mladićevim rukama je isprskao crvenu farbu, koja simbolizuje krv.

1 / 2 Foto: Marko Nikolić

Ekipa Espresa je i danas otišla u Njegoševu ulicu, da proveri kakva je situacija, a scena koju smo zatekli je ponovo drugačija. Grafit je ponovo popravljen, i deo na kojem je bila "krv" je prefarban, ali na brzinu, tako da se na njemu još uvek mogu videti ostaci crvene boje.

Podsećamo, crtež Mladića u centru Beograda pojavio se na dan kada je u Bosni i Hercegovini nametnuta izmena zakona kojom se zabranuje i kažnjava negiranje genocida u Srebrenici.

Slični grafiti i crteži pojavljivali su se širom Srbije ali i Bosne i Hercegovine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.