STOP BAHATIM SERVISERIMA: MUP KAŽNJAVA SVE koji maltretiraju vozače, neće smeti da vas VRAĆAJU ZBOG OVIH STVARI
Tehnički pregled, ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

ovo treba da znate

STOP BAHATIM SERVISERIMA: MUP KAŽNJAVA SVE koji maltretiraju vozače, neće smeti da vas VRAĆAJU ZBOG OVIH STVARI

Policija je predočila poveću listu falinki zbog kojih ne smeju da vas vrate sa tehničkog

Objavljeno:

Dosta je bahatosti servisa koji obavljaju tehničke preglede, poručili su iz MUP Srbije, najavljujući da će kažnjavati, pa čak i zatvarati one koji zbog sitnih nedostataka maltretiraju vozače.

Uz to, policija je predočila poveću listu falinki zbog kojih ne smeju da vas vrate sa tehničkog. Naravno, u servisu treba da upozore vozače da na njihovom vozilu postoji sitniji nedostatak, međutim, to je sve što treba da urade.

Ovo je, u najkraćem, epilog velike zbrke koja se digla oko tehničkih pregleda, čija je i cena skočila 20-30 odsto, pa je sada teško proći ispod 5.000-6.000 dinara.

Novi pravilnik i šifrarnik nedostataka umesto da razreše sve dileme uneli su nove nedoumice. Ipak, čini se da je najnovijim tumačenjem MUP izašao u susret ogorčenim vozačima. Jedan od njih, Dimitrije Alilović iz Beograda, kaže da je proveo pet sati ispred servisa i u njemu da bi prošao tehnički pregled.

– Ne bunim se što se sad sve snima i što više ne važi ono lako ćemo kad dovezemo kola na tehnički. Ali, mene su zbog dve ogrebotine vratili, pa sam morao kod majstora da to rešim i onda nazad u servis na tehnički. Istovremeno, mog komšiju, čija su kola u mnogo lošijem stanju, glat su pustili u drugom servisu. Pa dajte ljudi, ujednačite kriterijume – priča Dimitrije.

Nebojša Arsov, načelnik Saobraćajne policije, potvrdio je da će MUP poslati još jednu instrukciju svim privrednim društvima ovlašćenim da obavljaju tehnički pregled vozila, u cilju otklanjanja eventualnih nedoumica kod kontrolora tehničkog pregleda.

Obavezno vraćaju

– Neispravan upravljački i kočioni sistem

– Neispravan svetlosno-signalizacioni sistem

– Korozija

– Razbijena stakla

Ne smeju da vrate

– Nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana

– Nedostatak kapica na ventilima guma

– Ogrebotine ili manja ulegnuća

– Nedostatak bočne lajsne

– Različite boje presvlaka za sedišta

– Naprslina stakla

00:36

Mafijaško ubistvo

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.