POZVALI SMO ZOOHIGIJENU KAKO BISMO SAZNALI ŠTA ĆE BITI SA PSOM KOJI ĆE NAVODNO BITI USPAVAN: Ovo je prava ISTINA!
Ovoj ženki je potreban dom i briga kako bi preživela, Foto: Printscreen Facebook

hitno

POZVALI SMO ZOOHIGIJENU KAKO BISMO SAZNALI ŠTA ĆE BITI SA PSOM KOJI ĆE NAVODNO BITI USPAVAN: Ovo je prava ISTINA!

Ostavila ga je porodica, koja se o njemu brinula dva meseca, nakon što su ga pronašli zgaženog na ulici

Objavljeno:

Na fejsbuk grupi "Napuštene Životinje Pančevo" izašao je potresan post o belom psu koji je predat zoohigijeni i koji će navodno biti uspavan sutra ukoliko ga neko ne usvoji.

Kontaktirali smo ovo prihvatilište, kako bi proverili o čemu je reč i saznali više detalja o ovom konkretnom slučaju.

Pas, Kuče
foto: Printscreen Facebook

Zamenik šefa Zoohigijene Pančevo, Nikola Bugarin, objasnio nam je da se o psu dva meseca brinula jedna porodica, koja ga je pronašla zgaženog na ulici. Naglasio je da se ne radi o njihovom, odnosno gradskom psu jer nije u sistemu niti je čipovan, i da ljudi koji su ga juče doveli i samo ostavili u prihvatilište, više nisu mogli da se brinu o njemu i ne smatraju se odgovornim za psa.

"Mi nismo azil već prihvatilište, trenutno imamo preko 100 pasa o kojima brinemo; imamo jako malo volontera i sredstava. Naš primarni posao je sklanjanje životinja sa ulice, mikročipovanje i sterilizacija, a u slučaju povređenih i bolesnih pasa, jedino možemo da pružimo privremenu terapiju i negu koliko je to moguće - sarađujemo sa jednom veterinarskom ambulantom, koja nam izlazi u susret u hitnim slučajevima, ali to nije dovoljno."

Zanimalo nas je šta se konkretno dešava u vezi ovog psa, da li je istina da će biti uspavan, i kakva je trenutna situacija što se tiče njegovog zdravstvenog stanja.

"Ženku su tek juče ostavili kod nas, i danas ćemo je voditi veterinaru da joj stave zavoje jer vuče zadnji deo tela i daju privremenu terapiju. Mi ne uspavljujemo pse, brinemo o njima, ali boksevi su nam puni i ona je ugrožena - ne možemo je staviti u boks sa drugim psima. Za sada je u krugu prihvatilišta gde ima trave, ali tu takođe imamo nekoliko puštenih pasa. Informacija da ćemo je uspavati u petak apsolutno nije tačna - sve dok pas može da funkcioniše, dok joj se ne otvore rane ili inficiraju zbog uriniranja i dok nije u agoniji, mi ćemo je čuvati. O uspavljivanju odlučuje veterinarska inspekcija, dakle procena veterinara. Ono što je sada najbitnije je da se nađe udomitelj koji je sposoban da pruži punu negu i brigu ovom psu - terapija i eventualno kolica dok ne prohoda tj. ako prohoda, bez takve vrste pomoći ona neće dugo preživeti", izjavio je Nikola Bugarin i uputio nas na njihovu zvaničnu Fejsbuk stranicu Zoohigijene Pančeva, gde se nalaze detalji vezani za ovaj slučaj.

Apelujemo na sve humane ljude koji su u mogućnosti da udome ovog psa, ili poznaju nekoga ko je voljan da ga udomi, da se javi direktno Zoohigijeni Pančevo na broj 013/352-148, ili da ih kontaktiraju preko zvanične Fejsbuk stranice.

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.