SUĐENJE JE U PETAK, A ONI NAMERNO HOĆE DANAS DA NAS IZBACE: Vesni iz Čačka će IZVRŠITELJI doći na VRATA! FOTO
Vesna Zlatić, Foto: Privatna arhiva

proračun

SUĐENJE JE U PETAK, A ONI NAMERNO HOĆE DANAS DA NAS IZBACE: Vesni iz Čačka će IZVRŠITELJI doći na VRATA! FOTO

Vesna Zlatić kaže da je njen dom otet na osnovu zelenaškog duga, ali je sudskim putem uspela da povrati polovinu kuće u kojoj žive već 20 godina

Objavljeno: 08:04h
Jelena Jovanović

Porodica Zlatić iz Čačka ponovo je u opasnosti. Dom Vesne Zlatić i njene porodice u Srećka Nikolića 538 u Čačku (Ljubić) biće sutra, u četvrtak, u 9 sati predmet izvršenja.

Vesna Zlatić
foto: Privatna arhiva

Vesna Zlatić kaže da je njen dom otet na osnovu zelenaškog duga, ali je sudskim putem uspela da povrati polovinu kuće u kojoj žive već 20 godina.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Njen suprug je tada pokušao da izvrši samoubistvo.

- Uprkos tome, V.D. iz Ivanjice pokušava pomoću izvršitelja M.I. da nas iseli iz jedinog doma. Sve ovo se dešava iako sam ja nedvosmisleno upisana u katastru kao vlasnica polovine kuće, i to dan pre suđenja na kome treba da dokažem svoje pravo, objašnjava Vesna za Espreso.

Vesna Zlatić
foto: Privatna arhiva

Život ih nije mazio, Vesnin suprug, Milja Zlatić je u penziji, bolestan je, leči se od depresije, a Vesna je imala karcinom dojke.

- Imala sam karcinom koji sam operisala prošle godine, a sada idem na redovne kontrole, zdravlje mi je poljuljano i narušeno. Psihički sam loše, ne spavam noćima, priča Vesna i dodaje da su izvršitelji već dva puta dolazili da isele njenog supruga Miliju, sina Marka (33) i nju iz jedinog doma.

- Poslednje iseljenje je trebalo da se desi 24. decembra, ali sam imala koronu pa su odustali. Zato će doći sutra ranom zorom da pokušaju da nas isteraju, objašnjava Vesna.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Ukoliko dođe do prinudnog iseljenja, Vesna i njena porodica neće imati gde da odu.

- Iz moje polovine koju sam dobila sudski, ja neću izaći, tvrdi Vesna i dodaje da ova tortura kroz koju prolazi i dan danas traje preko 3 godine.

- Naše muke traju predugo, želim da spasim šta se spasiti može jer mi nemamo gde ukoliko nas izbace. Moj muž je bolestan, ja sam bolesna, a sin se takođe nalazi u jako lošem stanju jer niko od nas ne može više da podnese ovu agoniju, objašnjava Vesna.

Vesnin advokat, Zoran ST. Marković kaže za Espreso da je izvršni postupak koji se vodi protiv Vesne Zlatić protivzakonit i protivustavan.

- Izvršni postupak u predmetu II 415/20. koje sprovodi izvršitelj M.I. iz Čačka, po predogu poverioca D.V. prema Z.M., a koje je usmereno prema Zlatić Vesni gde se traži da se iseli iz svoje nepokretnosi u Čačku je protivzakonito i protivustavno jer ne postoji pravni osnov za prednje radnje. Zlatić Vesni je shodno pravosnažnoj presudi Osovnog suda Čačak utvrđeno pravo svojine sa udelom 1/2 idealno, na predmetnoj nepokretnosti koja je predmet izvršenja-iseljenja, tako da je ista vlasnik iste, a obzirom da se radi o idealnom udelu, taj udeo nije fizički odvojen, te se ne vidi kako izvršenje moze da se sprovede. Simptomatično je da je iselenje zakazano dan pre suđenja po tužbi Zlatić Vesne prema poveriocu radi nedopuštenosti izvršenja čija parnica je zakazana za 23.7.2021. U svakom slučaju, izvršitelj je morao da usvoji prigovor trećeg lica iz razloga postojanja pravosnažne oresude kojom se dokazuje pravo svojine trećeg lica na predmetu izvršenja shodno članu 108 i postupak obustavi. Zlatić Vesna je inače prošle godine operisana od kancera, te svako postupanje izvršitelja može dovesti do nesagledivih posledica po njen život i telo. O ovome je obavešteno Ministarstvo pravde i Komora izvršitelja čiji odgovor nisam dobio, objašnjava Marković.

Vesna Zlatić
foto: Privatna arhiva

Združena akcija "Krov nad glavom Novi Sad" poziva sve solidarne građane Čačka da se još jednom okupe u četvrtak u 8 sati u Srećka Nikolića 538 u Vokosavljeviću kod stare Ljubić škole da podrže porodicu Zlatić.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.