ODLOŽENO PRINUDNO ISELJENJE PORODICE ZLATIĆ IZ ČAČKA! Vesna Zlatić: POLICIJA BILA KOREKTNA! (VIDEO)
Čačak, Foto: Printscreen

odustali

ODLOŽENO PRINUDNO ISELJENJE PORODICE ZLATIĆ IZ ČAČKA! Vesna Zlatić: POLICIJA BILA KOREKTNA! (VIDEO)

Prinudno iseljenje koje je bilo zakazano za danas za porodicu Zlatić, odloženo je...

Objavljeno: 13:57h

Policija, novinari i solidarni građani okupili su se na adresi Srećka Nikolića 538 u Čačku kako bi odbranili Vesnu Zlatić i njenu porodicu od prisilnog izbacivanja iz doma. Što su i uspeli.

Naime, iseljenje je odloženo, a građani su legitimisani.

9:55h - Prinudno iseljenje je odloženo, a kako je Vesna rekla za Espreso što se može videti i na snimku, policija je legitimisala građane koji su se okupili da joj daju podršku.

- Imamo nalog od tužioca da vas legitimišemo i ne treba da dižemo tenziju, neće biti iseljenja što je bio i naš predlog, rekao je policajac iz Čačka.

Vesna je dodala kako su policajci korektno radili svoj posao, kako su imali razumevanja te je iseljenje odloženo.

9h - Vesna je na terasi i posmatra kako pristižu građani koji žele da joj pomognu da odbrani krov nad glavom. Kako nam je rekla, tu se nalaze i aktivisti "Krova", ali i novinari i policija.

Vesna Zlatić
foto: Privatna arhiva

Podsećamo, Vesna Zlatić kaže da je njen dom otet na osnovu zelenaškog duga, ali je sudskim putem uspela da povrati polovinu kuće u kojoj žive već 20 godina.

Njen suprug je tada pokušao da izvrši samoubistvo.

- Uprkos tome, V.D. iz Ivanjice pokušava pomoću izvršitelja M.I. da nas iseli iz jedinog doma. Sve ovo se dešava iako sam ja nedvosmisleno upisana u katastru kao vlasnica polovine kuće, i to dan pre suđenja na kome treba da dokažem svoje pravo, objasnila je Vesna za Espreso.

Vesna Zlatić
foto: Privatna arhiva

Život ih nije mazio, Vesnin suprug, Milja Zlatić je u penziji, bolestan je, leči se od depresije, a Vesna je imala karcinom dojke.

- Imala sam karcinom koji sam operisala prošle godine, a sada idem na redovne kontrole, zdravlje mi je poljuljano i narušeno. Psihički sam loše, ne spavam noćima, priča Vesna i dodaje da su izvršitelji već dva puta dolazili da isele njenog supruga Miliju, sina Marka (33) i nju iz jedinog doma.

- Poslednje iseljenje je trebalo da se desi 24. decembra, ali sam imala koronu pa su odustali. Zato će doći sutra ranom zorom da pokušaju da nas isteraju, rekla nam je ranije Vesna.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Život ih nije mazio, Vesnin suprug, Milja Zlatić je u penziji, bolestan je, leči se od depresije, a Vesna je imala karcinom dojke.

- Imala sam karcinom koji sam operisala prošle godine, a sada idem na redovne kontrole, zdravlje mi je poljuljano i narušeno. Psihički sam loše, ne spavam noćima, ispričala nam je Vesna i dodala da su izvršitelji već dva puta dolazili da isele njenog supruga Miliju, sina Marka (33) i nju iz jedinog doma.

(J.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.