ZA OVE 3 NEDELJE SMO IMALI PACIJENTE SA ODUZETOŠĆU EKSTREMITETA: Mladi se povređuju NA BAZENIMA, dr Tulić upozorio
Dr Tulić upozorio, Foto: Printscreen / RTS

OPREZ!

ZA OVE 3 NEDELJE SMO IMALI PACIJENTE SA ODUZETOŠĆU EKSTREMITETA: Mladi se povređuju NA BAZENIMA, dr Tulić upozorio

Dr Tulić je apelovao na mlade da budu pažljiviji na bazenima kako bi izbegli ozbiljne posledice koje mogu da se jave

Objavljeno:

Kada dođu vreli letnji dani, mnogi spas od vrućina potraže na bazenima. Načelnik Službe za ortopediju UKSC prof. dr Goran Tulić ističe da se mladi često povređuju upravo na bazenima, te da svakog leta ortopedi imaju gotovo epidemiju takvih povreda.

"Mislim da stalno grešimo kada je to u pitanju, to je skoro pa epidemija svake godine. Ono što je problematično je to što naši sugrađani, posebno mlađi od 20 godina, na neki način ne vode previše računa o mogućim posledicama skokova u bazen, nekontrolisanih skokova u bazen, grupnih skokova itd. Samo za poslednje tri nedelje smo imali pet pacijenata koji su povredili vratnu kičmu skokom u privatne ili bazene na javnim kupalištima, od toga su četvoro mlađi od 20 godina, njih dvoje su sa trajnim neurološkim posledicama, dakle sa oduzetošću ili sva četiri ekstremiteta ili donjim ekstremitetima. To je zaista jedan ozbiljan problem", rekao je on za RTS.

Bazen
foto: Zorana Jevtić

Dr Tulić je apelovao na mlade da budu pažljiviji na bazenima kako bi izbegli ozbiljne posledice koje mogu da se jave.

"Ono što je u celom tom događaju tragično je da se ne vodi računa o tome da su to aktivnosti koje mogu u jednom trenutku da rezultiraju potpunim, celoživotnim invaliditetom. Moram da apelujem na tinejdžere da zaista razmišljaju o odgovornom korišćenju bazena jer su posledice katastrofalne".

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.