NOVINARKA ESPRESA STAVLJALA PUŽEVE NA LICE U REDAKCIJI: Kaže da ima DOBAR RAZLOG ZA TO, devojke - GLEDAJTE! (VIDEO)
Naša Jelena i tri puža, Foto: Aleksandra Čolić

PRIRODA U SLUŽBI LEPOTE

NOVINARKA ESPRESA STAVLJALA PUŽEVE NA LICE U REDAKCIJI: Kaže da ima DOBAR RAZLOG ZA TO, devojke - GLEDAJTE! (VIDEO)

Prvo što bi trebalo da uradite jeste da očistite svoje lice, umijete se i dobro operete puževe, a onda krećete sa ljigavim tretmanom

Objavljeno:

Puževa sluz godinama se koristi kao dodatak kozmetičkim proizvodima, pre svega za podmlađivanje kože, njenu svežinu i elastičnost.

01:44

NOVINARKA ESPRESA IMA NEOBIČAN TRETMAN ZA PODMLAĐIVANJE! Ljigav je, NE GLEDAJTE AKO STE GADLJIVI!

Kako stručnjaci navode, puževa sluz je bogata kolagenom, elastinom, glikolnom kiselinom i alentoinom koji ima ulogu da obnovi kožu i zategne je. Dermatolozi je preporučuju osobama sa osetljivom kožom, za ublažavanje ožiljaka i fleka posle akni i bubuljica, crvenila i iritacije a najčešće za smanjivanje dubine bora, kao preventivno dejstvo na stvaranje novih bora.

Mladenović, Puževi
foto: Aleksandra Čolić

Iako većina ljudi kupuje kreme koje sadrže puževu sluz, tu su i oni koji pribegavaju "ljigavim tretmanima" gde se puževi stavljaju na kožu direktno i dok gmižu po vašem licu ili ih stručno lice pomera, ostavljaju bogati sastojak.

pUŽEVI
foto: Aleksandra Čolić

Ukoliko niste gadljivi i nemate problem sa tim da vam puževa sluz dospe na lice, onda ste na pravom mestu! Novinarka redakcije Espreso koristi ovaj tretman sa pužem iz svoje bašte kada god se oni pojave, a to uglavnom bude nakon kiše.

Mladenović, Puževi
foto: Aleksandra Čolić

"Vrlo je bitno da znate da puževi iz vaše bašte svuda "gaze" i ne žive u sterilnim uslovima kao što je to slučaj u salonima koji ove tretmani i rade, pa ukoliko imate problematičnu kožu i mislite da će vam naškoditi, prvo se posavetujte sa dermatologom. U mom slučaju iz višegodišnjeg iskustva sa ljugavim tretmanom, mogu da kažem da mi se do sada nije desila nijedna nuspojava. Nije došlo do nikakve iritacije, a primećujem da mi je koža mekša".

Prvo što bi trebalo da uradite jeste da očistite svoje lice, umijete se i dobro operete puževe.

Mladenović, Puževi
foto: Aleksandra Čolić

"Uglavnom uzmem dva, tri puža iz trave u dvorištu, dobro ih operem, a zatim ih stavim na svoje lice i blagim pokretima ih "šetam" po koži. Odmah da naglasim, puževe nemojte izvlačiti nasilu iz njihove kućice, oni sami na vašoj koži izađu iz nje, a vaše je samo da ih usmerite po delovima lica gde smatrate da bi trebalo da ostave svoju sluz".

Po preporukama koje sam pronašla sa interneta tretman bi trebalo da traje do 20 minuta, a mnogi kažu da puževa sluz može da stane rame uz rame sa botoksom i hijaluronom.

Mladenović, Puževi
foto: Aleksandra Čolić

I na kraju kada završite sa tretmanom, prvo puževe vratite na travu, a vi se onda umijte. Još jednom napomiljemo da se pre tretmana konsultujete sa dermatologom, jer nije svačija koža ista i neće svaka odreagovati na isti način!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.