OTIŠLI SMO DO ZGRADE ČIJI SE DEO SRUŠIO DA VIDIMO KAKVA JE SITUACIJA POSLE PLJUSKA: Ovo su nove informacije
Srušen deo zgrade u Vidovdanskoj ulici, Foto: Aleksandra Čolić

stanje na vračaru

OTIŠLI SMO DO ZGRADE ČIJI SE DEO SRUŠIO DA VIDIMO KAKVA JE SITUACIJA POSLE PLJUSKA: Ovo su nove informacije

Inače, po nalogu građevinskih inspektora, tokom vikenda je počelo zatrpavanje iskopa i saniranje temeljne jame duboke šest metara

Objavljeno: 13:13h

Nakon što se deo zgrade na Vračaru u Vidovdanskoj ulici obrušio, a stanari iste ostali bez krova nad glavom za danas je najavljena skupština stanara kojoj će prisustvovati zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

Povodom urušavanja dela stambene zgrade u petak, do čega je došlo zbog iskopavanja na placu pored te zgrade, Vesić je saopštio da je građevinska inspekcija podnela krivične prijave protiv investitora, nadzornog organa i izvođača radova i dodao da su mnogi dali izjave, a da će tužilaštvo utvrdi ko je odgovoran.

Vračlar
foto: Aleksandra Čolić

S obzirom na to da se objekat i dalje vodi kao nebezbedan stanari su smešteni u Hotelu Slavija o trošku Grada Beograda, a ekipa Espresa danas je bila do Vračara da vidimo kako je i da li je šteta sanirana.

Stanje na Vračaru
Stanje na Vračarufoto: Aleksandra Čolić

Na licu mesta zatekli smo dva policajca koji su nam rekli da je jedan bager ostao zakopan ispod šljunka nakon što su se zidovi zgrade u petak pretvorili u šut!

Bager je i dalje tu
Bager je i dalje tufoto: Aleksandra Čolić

Kako su nam rekli, stanari ovde povremeno dolaze da pogledaju šta se dešava, dok je zgrada zapečaćena zbog bezbednosti tako da oni koju su živeli u njoj ne mogu da uzmu stvari.

Vračar, Ruševina, Zgrada
foto: Aleksandra Čolić

Na licu mesta zatekli smo jednu podstanarku koja je potvrdila da će se stanari zgrade sastati sa Goranom Vesićem, ali da ona neće prisustvovati s obzirom na to da je podstanar.

"Stanujem ovde 30 godina, ništa od stvari ne mogu da uzmem, sav nameštaj, sve lične stavri su mi unutra. U trenutku rušenja nisam bila u zgradi, ali su mi dva dana ranije otpale dve pločice iz kuhinje. Smeštaj u hotelu Slavija nisam dobila, jer na to imaju pravo samo vlasnici stanova, ne i podstanari", rekla nam je gospođa koja je želela da ostane anonimna.

Ambis
Ambisfoto: Aleksandra Čolić

Inače, po nalogu građevinskih inspektora, tokom vikenda je počelo zatrpavanje iskopa i saniranje temeljne jame duboke šest metara na gradilištu pored urušene zgrade u Vidovdanskoj. Nakon što bude urađen projekat sanacije biće poznata i sudbina urušene zgrade.

Zgrada na Vračaru uništena
Zgrada na Vračaru uništenafoto: Aleksandra Čolić

Podsetimo, do urušavanja je došlo u petak nešto pre podneva, kada je jedan deo zgrade obrušen, jer su potkopani temelji sa parcele pored na kojoj je trenutno gradilište. U rupu tik do stambene zgrde propao je jedan ceo stan u prizemlju kao i deo stana iznad, a na dnu ambisa nalazio se bager koji je i danas zarobljen. Stanari zgrade su na sreću evakuisani na vreme pa u nije bilo povređenih. Međutim, prema svim procenama, stanari zgrade još ne mogu ući unutra jer se objekat vodi kao nebzbedan i nestabilan.

1 / 6 Foto: Aleksandra Čolić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.