JANKOVIĆ: Pacijenti od nas očekuju POMOĆ, ne da ih naše neodgovorno osoblje zarazi, LJUDSKA GLUPOST JE BEZGRANIČNA
Radmilo Janković, Foto: Printscreen / RTS

doktor izrevoltiran

JANKOVIĆ: Pacijenti od nas očekuju POMOĆ, ne da ih naše neodgovorno osoblje zarazi, LJUDSKA GLUPOST JE BEZGRANIČNA

U trenutku kada Srbiji preti novi udar koronavirusa, dr Stojković navodi da je ova obaveza za zdravstvene radnike "uzurpacija osnovnih ljudskih prava i sloboda te atak na telesni integritet"

Objavljeno:

Pokret "Živim za Srbiju", čiji je predsednik kontroverzna antivakserka dr Jovana Stojković podnela je pritužbu protiv UKC Kragujevac, KBC Zvezdara i KBC "Dragiša Mišović", jer su ove ustanove poslale dopis o tome kako zdravstveni radnici mogu da se vrate na posao samo ukoliko su vakcinisani ili ukoliko donesu PCR test ne stariji od 48 sati.

U trenutku kada Srbiji preti novi udar koronavirusa, dr Stojković navodi da je ova obaveza za zdravstvene radnike "uzurpacija osnovnih ljudskih prava i sloboda te atak na telesni integritet".

Zamenik direktora UKC Niš prof. dr Radmilo Janković kaže da je "ljudska glupost bezgranična, ali nažalost sve ima cenu".

- Pametnije bi im bilo da rade svoj posao umesto da bez trunke ljudske odgovornosti trabunjaju o stvarima o kojima nemaju apsolutno nikakvog pojma. Ovo je najzad prvi odlučan korak države i lično mislim da nije dovoljan i da bi ga trebalo proširiti na sve javne službe - kaže dr Janković, koji se među prvima zalagao i za obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika.

- Obaveza PCR testa je važna zato što 150.000 srpskih turista, od kojih barem polovina nije vakcinisana, letuje u Grčkoj koja dnevno beleži 2.500 novozaraženih, a vraćaju se bez ikakve kontrole u Srbiju. I zato što u bolnicama leže bolesni i slabi koji od nas očekuju pomoć, a ne da ih naše neodgovorno osoblje zarazi i da umru zbog toga - zaključuje ovaj stručnjak.

02:36

ADVOKAT SIMIĆ U USIJANJU DANA: Ne može laik da preispituje rad određenih organa

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.