NOVO HITNO UPOZORENJE RHMZ, IDU JEDNO ZA DRUGIM, HAOS: Vremenska prognoza za VEČERAS je UŽASNA!
Foto: Profimedia

nevreme!

NOVO HITNO UPOZORENJE RHMZ, IDU JEDNO ZA DRUGIM, HAOS: Vremenska prognoza za VEČERAS je UŽASNA!

Jako nevreme pogodilo je danas Niš. Pored kiše, padao je i grad veličine oraha

Objavljeno: 21:26h

U narednih sat vremena na području Кosmaja očekuju se jaki pljuskovi, grmljavina, lokalna pojava grada i kratkotrajno jak vetar.

U narednih sat vremena u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji očekuje se kiša, pljuskovi, grmljavina i lokalna pojava sugradice i grada.

Pored toga, u južnom Banatu (okolina Pančeva), u Podunavskom okrugu (okolina Smedervske Palanke), kao i na području između Grocke i Smedreva najavljeni su jaki pljuskovi, grmljavina, lokalna pojava grada i kratkotrajno jak vetar.

Jako nevreme pogodilo je danas Niš. Pored kiše, padao je i grad veličine oraha.

RHMZ je ranije upozorio na jak pljusak, grmljavinu i grad.

Kako Tanjug saznaje, u zgradi u kojoj se održava muzički festival Nišvil poplavljene su podrumske prostorije.

Nekoliko ulica je poplavljeno i u opštini Palilula, gde, prema rečima građana, do nekih kuća zbog velike količine vode nije moguće prići.

Pojedine grudve grada, koji je padao desetak minuta, bile su i veličine malih bresaka i oraha, a buka je bila zaglušujuća.

Za sada se ne zna gde je sve pao grad i da li su pogođena i sela oko Niša, kao ni kolika materijalna šteta je pričinjena.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, oblačnost s jakim pljuskom, grmljavinom, gradom i jakim vetrom premeštaće se ka Pirotu.

U narednim satima na istoku i jugoistoku zemlje očekuju se, uz lokalni razvoj oblačnosti, povremeno i kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Pored toga, upozoravaju i na visoku temperaturu, i javljaju da će do kraja dana na jugoistoku i istoku Srbije biti veoma toplo, sa najvišom temperaturom od 34 do 36 stepeni.

Od petka do ponedeljka očekuje se promenljivo oblačno vreme, sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Ponegde će biti nepogode, sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.