KISIĆ TEPAVČEVIĆ: "OVO NE SME DA SE TOLERIŠE!" Starije žene su najčešće žrtve psiho-fizičkog NASILJA!
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

STOP NASILJU

KISIĆ TEPAVČEVIĆ: "OVO NE SME DA SE TOLERIŠE!" Starije žene su najčešće žrtve psiho-fizičkog NASILJA!

Ministarka je ukazala da "ne sme da se toleriše" nijedna vrsta nasilja i da svaki gradjanin Srbije koji trpi bilo koje nasilje, "treba da zna da nije sam, da ima kome da se obrati i da je država tu da ga zaštiti"

Objavljeno:

U Srbiji je dominantano psihičko i fizičko nasilje nad starijima, čemu su više izložene žene nego muškarci.

To je danas izjavila ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević na osnovu podataka Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu za 2020. godinu.

Kako se navodi u saopštenju njenog ministarstva, ona je rekla da su pružanje materijalne, pravne ili stručno savetodavne podrške žrtvi nasilja najčešći vidovi pomoći koje je Centar za socijalni rad (CSR) preduzeo 2020. godine.

"Postupak pred sudom je pokrenut u 85 slučajeva, a krivična prijava podneta u 82 slučaja. Ukupan broj starijih žena koje su bile obuhvaćene postupcima koje je preduzimao CSR je skoro duplo veći od broja muškaraca, čak 3.149 u odnosu na 1.631", navela je Kisić Tepačević.

Ona je na današnjoj promociji projekta "Osnaživanje starijih žena: prevencija zlostavljanja kroz promenu socijalnih normi u Srbiji i Austriji" rekla da Srbija ima "nultu toleranciju prema svakom obliku nasilja".

Ministarka je ukazala da "ne sme da se toleriše" nijedna vrsta nasilja i da svaki gradjanin Srbije koji trpi bilo koje nasilje, "treba da zna da nije sam, da ima kome da se obrati i da je država tu da ga zaštiti".

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.