U JEDNOM SRPSKOM GRADU SKORO NIKO OD 18 GODINA NIJE PRIMIO VAKCINU: Gradonačelnik zabrinut, loš odziv mladih
Zaječar, Foto: Nebojša Mandić

vakcinacija

U JEDNOM SRPSKOM GRADU SKORO NIKO OD 18 GODINA NIJE PRIMIO VAKCINU: Gradonačelnik zabrinut, loš odziv mladih

On je naveo da je do sada prvu dozu vakcine primilo oko 47 odsto građana, a da je 45 odsto revakcinisano, naglašavajući da među njima skoro da uopšte nema mladih

Objavljeno: 12:31h

U Zaječaru je izuzetno loš odziv mladih za vakcinaciju protiv korona virusa, rekao je danas Tanjugu gradonačelnik Boško Ničić, ocenjujući da je epidemiološka situacija u tom gradu stabilna, ali da je potrebno ubrzati imunizaciju.

On je naveo da je do sada prvu dozu vakcine primilo oko 47 odsto građana, a da je 45 odsto revakcinisano, naglašavajući da među njima skoro da uopšte nema mladih.

"Gotovo niko od 18 godina nije primio vakcinu", rekao je on i dodao da su se mladi opustili.

Na Infektivnom odeljenju zaječarske bolnice smešten je jedan kovid pacijent, navodi Ničić i ukazuje da trenutna epidemiološka situacija omogućava da se od 21. do 23. jula održi tradicionalni vašar u Zaječaru, ali, napominje, uz rigorozne mere.

"Dežuraće komunalna policija, a za prodavce će biti obavezan PCR test, potvrda o vakcinaciji ili o preležanom kovidu", rekao je Ničić.

Pre dva dana Štab za vanredne situacije Grada Zaječara uputio je molbu mladima da u Domu zdravlja prime jednu od dve dostupne vakcine protiv kovida-19, kako bi se, ističu, stekao kolektivni imunitet.

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.