TREĆA DOZA NEĆE OBEZBEDITI KOLEKTIVNI IMUNITET: Kisić Tepavčević saopštila svoj stav o uvođenju nove doze
Vakcina, Foto: Aleksandra Čolić

novo

TREĆA DOZA NEĆE OBEZBEDITI KOLEKTIVNI IMUNITET: Kisić Tepavčević saopštila svoj stav o uvođenju nove doze

Ukazuje i na to da nije primećen veliki broj inficiranih koji su prethodno vakcinisani, a da i oni koji jesu inficirani, a vakcinisani su, nisu imali teže oblike bolesti

Objavljeno:

Moramo biti svesni činjenice da i ukoliko se pokaže potreba za trećom dozom vakcine ona neće obezbediti kolektivni imunitet, poručila je danas ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Ministarka je nakon sednice Kriznog štaba, a odgovarajući na pitanje u vezi s trećom dozom, kazala da će svi koji su dva puta vakcinisani sigurno otići da prime i treću dozu ukoliko se ispostavi da je potrebna, ali je upozorila da je sada prioritet da se nevakcinisani u našoj zemlji vakcinišu kako bismo stekli kolektivni imunitet i izborili se sa virusom.

Kisić Tepavčević je navela da se istraživanja o trećoj dozi još rade, kao i da ih sada rade proizvođači i ukazuje na to da se pokazalo da postvakcinalni imunitet traje duže nego što se prvobitno mislilo.

Ukazuje i na to da nije primećen veliki broj inficiranih koji su prethodno vakcinisani, a da i oni koji jesu inficirani, a vakcinisani su, nisu imali teže oblike bolesti.

Zadatak svih vakcinisanih je da utiču na one koje poznaju, a koji nisu vakcinisani, da promene mišljenje i to učine, jer vakcinacijom ne štite samo svoj život, već živote svih nas.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.