IDOL, GLODUR I HARMONIKAŠ: Ovo su svi kandidati za UO RTS, o njihovoj plati Srbin može samo da sanja! (FOTO)
Foto: Dado Đilas, Medija centar

mogu biti samo dva

IDOL, GLODUR I HARMONIKAŠ: Ovo su svi kandidati za UO RTS, o njihovoj plati Srbin može samo da sanja! (FOTO)

Regulatorno telo za elektronske medije (bivši RRA) objavilo je listu kandidata za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije. Imena su zanimljiva
Objavljeno: 16:33h

Društvo novinara Vojvodine kandidovalo dr. Žarka Dimića, doktora istorijskih nauka.

On je i književni stvaralac, a prevođen je na brojne jezike. Živi u Sremskim Karlovcima. Član je Matice Srpske.

foto: Youtube printscreen

Na listi kandidata za dva člana UO je i istaknuti umetnik Branimir Đokić. On je šef narodnog ansambla RTS, istaknuti estradni umetnik, vrsni harmonikaš i bivši predsednik Udruženja estradnih umetnika i izvođača Srbije. Član je SNS.

Tu je i ekonomista Mirjana Rafarel, zaposlena u Pošti Srbije. Njena najveća prednost je i rad na temu: "Finansiranje RTS", s kojim je diplomirala na Ekonomskom fakultetu.

foto: Dado Đilas

Na spisku kandidata je i šef dopisništva nemačkog ARD Zoran Ikonić, diplomirani filolog i novinar.

Tu je i srpski režiser Dragan Marinković, scenarista i reditelj brojnih dugometražnih igranih filmova, koji je diplomirao na FDU. Njegov najpoznatiji film je "Vizantijsko plavo". Rođen je 1950. godine.

foto: Filip Plavčić

No, on nije jedini predstavnik filma na listi. Tu je i Predrag Perišić, istaknuti dramski pisac i tv scenarista, koji je specijalizirao u Parizu.

Na listi su i univerzitetski nastavnici: Snežana Teodosijević, docent na univerzitetu u Prištini i Vladimir Kovčin, profesor onkologije, koji je predavao na Medicinskom fakultetu, objavio je REM.

foto: Youtube prinscreen

Kandidovan je i Miloš Čolić, portparol Nacionalne službe za zapošljavanje, a bio je i urednik RTV Politika, i ima dugogodišnju karijeru u medijima. Konačno, tu je i Radomir Krišanović, novinar iz Donjeg Milanovca, koji je stalno zaposlen u Narodnoj biblioteci Majdanpek.

Rok za prigovote na ove kandidate traje 15 dana, objavljeno je na sajtu ove agencije.

Ono što ne piše su njihove plate. One se, prema rečima upućenih, mere stotinama hiljada dinara, ali tačnu informaciju nije bilo moguće saznati danas u RTS-u.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.