VULIN: Novosađani su prethodnih dana bili bezbedni i sigurni
Aleksandar Vulin, Foto: Ministarstvo odbrane

akcija policije

VULIN: Novosađani su prethodnih dana bili bezbedni i sigurni

Ministar se posebno zahvalio policajcima koji se bave suzbijanjem trgovine narkotika i koji su za četiri dana „Exita“ efikasnim operativnim radom otkrili 210 osoba kod kojih je pronađena droga, među kojima je 125 stranih državljana

Objavljeno:

Tokom festivala „Exit“, koji je održan od 8. do 12. jula u Novom Sadu, ostvareno je povoljno stanje bezbednosti i nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Ministar policije Aleksandar Vulin zahvalio se pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na trudu koji su uložili kako bi ovaj muzički festival prošao bez većih incidenata.

„Zahvaljujući dobrom radu policije i gosti festivala i Novosađani su prethodnih dana bili bezbedni i sigurni“, rekao je ministar.

Ministar Vulin je dodao da pripadnici MUP-a posebnu pažnju posvećuju borbi protiv narkotika i narko-dilera.

„Policija će se protiv droge boriti uvek i na svakom mestu. Naša zemlja neće biti sigurno mesto za narko-dilere“, rekao je ministar Vulin i poručio da nema velikih i malih narko-dilera, kao što nema lakih i teških droga.

Ministar se posebno zahvalio policajcima koji se bave suzbijanjem trgovine narkotika i koji su za četiri dana „Exita“ efikasnim operativnim radom otkrili 210 osoba kod kojih je pronađena droga, među kojima je 125 stranih državljana.

Inače, tokom festivala zaplenjeni su amfetamin, marihuana, kokain, heroin, hašiš, tablete MDMA i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, vagice za precizno merenje, kao i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Novosadska policija je, tokom ovog festivala, pronašla i oduzela dva pištolja i 39 metaka.

U pojačanoj kontroli saobraćaja, otkriveno je 1.103 prekršaja, iz saobraćaja je isključeno 220 vozača, a zadržano 47.

Policija je zatekla 167 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i 17 koji su vozilima upravljali pod dejstvom psihokativnih supstanci.

U ovim kontrolama policija je oduzela kokain, marihuanu, amfetamin i MDMA.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.