VESNA JE SPASILA SVOJU BEBU PA OSTALA BEZ OBE NOGE: Sada su joj atrofirali mišići, A SKUPLJENO JE TEK 50 ODSTO PARA
Vesna Stojković, Foto: Privatna arhiva, Budi human

939 na 3030

VESNA JE SPASILA SVOJU BEBU PA OSTALA BEZ OBE NOGE: Sada su joj atrofirali mišići, A SKUPLJENO JE TEK 50 ODSTO PARA

Zbog ishemije i gangrenoznih promena, Vesni je u oktobru 2018. godine urađena amputacija desnog stopala, potom i čitave noge, a samo nekoliko meseci kasnije ostala je i bez leve noge

Objavljeno:

Vesna Stojković (50) iz Vranja, svoju hrabrost pokazala je 5. aprila 1999. godine kada je ne pomišljajući na sopstveni život zaštitila svoju bebu staru tek par meseci.

Od tada se prestaje da se bori i ne gubi nadu u svoje bolje sutra.

Zbog ishemije i gangrenoznih promena, Vesni je u oktobru 2018. godine urađena amputacija desnog stopala, potom i čitave noge, a samo nekoliko meseci kasnije ostala je i bez leve noge.

Nakon dugog rehabilitacionog perioda kroz koji je prošla, dobila je dve proteze od Fonda za zdravstveno osiguranje, ali nažalost one nisu ni malo olakšale obavljanje osnovnih životnih funkcija. Kako kaže, svakodnevno strahuje od toga da će pasti, jer nema nikakvu stabilnost i oslonac.

Svetska firma za ugradnju ortopedskih pomaga i proteza Oto Bok odlučila je da Vesni izađe u susret i ugradi joj visokosofisticirane proteze koje su joj preko potrebne i sa iznosom od 50% ukupne sume novca koja iznosi 4.500.000 dinara.

Zahvalna sam svim ljudima koji su do sada pomogli. Veoma sam srećna što mi se pružila prilika da svoj život normalizujem koliko god je to moguće. Ali postoji ogroman problem. Iako mi je firma Oto Bok omogućila da odem na ugradnju proteza sa uplatom od 50%, nisam mirna. Ceo iznos treba isplatiti do novembra.

Na poslednjoj kontroli Vesni je saopšteno da joj je motorika opala, a samim tim i mišići atrofirali.

Pored ogromne sreće koju osećam jer se avgust i ugradnja proteza bliži, ne mogu da sakrijem zabrinutost. Ne znam da li sam spremna na toliki rizik, ipak je ogromna suma novca u pitanju, šta će se desiti ako ne uspemo da skupimo preostali iznost, zabrinuto zaključuje Vesna.

Apelujemo na sve građane koji su u mogućnosti da pomognu ovoj hrabroj ženi i olakša joj svakodnevnicu. Što veći iznos prikupi do avgusta, to će smirenija napraviti najvažniji korak nakon više od 20 godina.

Ovo su načini na koje možete donirati sredstva i pomoći Vesni, a ulaskom OVDE možete dobiti upute na samom liku Humanitarne organizacije (https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/939/vesna-stojkovic):

Slanjem SMS poruke: Upišimo 939 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human939 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823206-51

Uplatom na devizni račun: 160600000082349363 IBAN: RS35160600000082349363 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

QR kod, Vesna stojković
foto: Humanitarna fondacija Budi Human

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.