DANAS JE PRAZNIK PORODICE, SUPRUŽNIČKE VERNOSTI I LJUBAVI: Vernici se posebno mole za svoje najmilije
Ilustracija, Foto: EPA/ SERGEI ILNITSKY

Praznik ljubavi

DANAS JE PRAZNIK PORODICE, SUPRUŽNIČKE VERNOSTI I LJUBAVI: Vernici se posebno mole za svoje najmilije

Na današnji dan posebno se pomolite za svog supružnika i ljubav

Objavljeno:

Petar je bio knez, plemićkog porekla a Fevronija siromašna, pčelareva kći. Iz toga razloga vlastela je pokušavala da ih razdvoji, klevetama, zlom i mržnjom, da ih svrgne i preuzme vlast. Međutim oni su poneli krst svoj do kraja i ostali vernosti i ljubavi, sve do svoga kraja. U starosti su primili monaški čin kao David i Efrosinija. Umrli su, oboje, na čudesan način, istog dana, 8. jula. Iako su za sebe napravili zajednički drveni sanduk, ne želeći ni po smrti da se razdvajaju, nisu mogli da budu zajedno sahranjeno, jer je to protivno monaškom običaju.

Međutim, posle sahranjivanja, njihovi sanduci pronađeni su prazna, a njihova tela u zajedničkom sanduku. Tela su razdvojili, ali su ih ponovo našli zajedno. Nakon toga su sahranjeni zajedno i više nikada nisu razdvajani. Tek nakon nekog vremena, izvađene su njihove netruležne mošti i počela su da se dešavaju čuda i isceljenja. Sveti Petar i Fevronija su postali simbol supružničke vernosti i ljubavi.

Na današnji dan posebno se pomolite za svog supružnika i ljubav.

Ruke, Prsti, Molitva
foto: Profimedia

Gospode Isuse,

Zahvaljujem ti za svakog člana svoje porodice. Verujem da je svaki od njih Tvoj posebni dar za mene i poziv da ih nastojim usrećiti. Svoju si ljubljenu decu podario meni da budu moja deca, moji ukućani. Oprosti mi što toliko puta nisam s njima postupao (la) kao s Tvojom decom. Oprosti svakome od nas grehe koje smo počinili jedni protiv drugih, protiv Tebe. Gospodine, predajem Ti sve porodične probleme, i molim Te, da nam dadneš mudrosti i snage da ispravimo sve što je sebično, što nije u ljubavi, što je krivo i neispravno u našoj porodici, sve što nije po Tvojoj volji i što razara našu porodičnu ljubav i sreću.

(Espreso/Opanak)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.