UPOZORENJE GRADSKOG ŠTABA LOZNICE! Saopštenje u skladu sa informacijom RHMZ
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

paklene vrućine

UPOZORENJE GRADSKOG ŠTABA LOZNICE! Saopštenje u skladu sa informacijom RHMZ

Inače, danas je ispred Vukovog doma kulture na šetalištu postavljena cisterna sa vodom za piće za osvežavanje prolaznika, a u Loznici je u 17 časova bilo 35 stepeni i izuzetno sparno

Objavljeno:

Gradski štab za vanredne situacije Loznice danas je u skladu sa preporukama Sektora za vanredne situacije i upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) uputio poziv građanima i ustanovama da se u vreme visokih dnevnih temperatura pridržavaju zakonom propisanih mera zaštite zdravlja, lične i kolektivne imovine.

"U skladu sa informacijom RHMZ o visokim dnevnim temperatura od 34 do 38 stepeni u naredna dva dana, kao i u vreme jakih toplotnih talasa potrebno je izbegavati izlaganje jakim sunčevim zračenjima od 10 do 17 časova, kao i da se svako sa propisanim lekarskim terapijama pridržava dobijenih uputstava i ima dostupne zalihe vode u svakom trenutku", stoji u saopštenju.

Gradski štab podseća na važnost zabrane paljenja suve trave i lišća, naročito u blizini šumskih područja kao i da je, ukoliko budu primećene takve pojave, obaveza svih građana da to jave nadležnim službama kako bi se sprečili veći požari i nevolje koje mogu proisteći iz tih situacija. Sve gradske službe zato moraju biti u pripravnosti a Hitna pomoć, naročito, naglašava Gradski štab. Ukoliko jak toplotni talas bude nastavljen preduzimaće se i ostale mere prevencije, naročito u oblasti zaštite zdravlja radnika s hroničnim bolestima i zdravstvenim smetnjama koje mogu biti posledica velike izloženosti suncu i uticajima vrućine, zaključuje se na kraju saopštenja.

Inače, danas je ispred Vukovog doma kulture na šetalištu postavljena cisterna sa vodom za piće za osvežavanje prolaznika, a u Loznici je u 17 časova bilo 35 stepeni i izuzetno sparno.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.