VANDALSKI ČIN NA ZGRADI POČASNOG KONZULATA REPUBLIKE SRBIJE: Osvanuo grafit "Srbe na vrbe"!
Grafit, Foto: MSP

vandalizam

VANDALSKI ČIN NA ZGRADI POČASNOG KONZULATA REPUBLIKE SRBIJE: Osvanuo grafit "Srbe na vrbe"!

Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije su pozvali nadležne organe u Bugarskoj da najhitnije reaguju i pronađu vinovnika ovog uznemirujućeg incidenta

Objavljeno:

Na zgradi Počasnog konzulata Republike Srbije u Plovdivu sinoć je latinicom ispisan grafit „Srbe na vrbe“.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije su pozvali nadležne organe u Bugarskoj da najhitnije reaguju i pronađu vinovnika ovog uznemirujućeg incidenta.

Ambasada Srbije u Sofiji je zvaničnim putem obavestila Ministarstvo inostranih poslova Bugarske o ovom vandalskom činu i nedvosmislenom aktu mržnje.

- Reč je o pokliču pod kojim su činjeni najmonstruozniji masovni zločini nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu na teritoriji nekadašnje nacističke tvorevine Nezavisne države hrvatske, i koji je bio šovinističko geslo i tokom proterivanja srpskog stanovništva iz Republike Hrvatske u takozvanim operacijama „Bljesak“ i „Oluja“. Uvereni smo da nije reč o provokaciji upućenoj od strane bugarskih građana, budući da su naše države i narodi uspostavili visok nivo poverenja i prijateljskih odnosa, zbog čega upravo i verujemo da će brzom i odlučnom reakcijom incident biti rasvetljen a počinilac priveden pravdi - stoji u saopštenju Ministarstva.

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.