SRBIJAŠUME POJAČAVAJU KONTROLU: Molba građanima da ne lože vatru blizu šume, novčane kazne su OGROMNE!
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

važno

SRBIJAŠUME POJAČAVAJU KONTROLU: Molba građanima da ne lože vatru blizu šume, novčane kazne su OGROMNE!

Građani se mole i da ne lože vatru blizu šume i u šumi, da ne bacaju opuške i lako zapaljive materijale na mestima gde se može izazvati požar, kao i da ne ostavljaju za sobom neugašenu vatru nakon piknika

Objavljeno: 12:58h

Srbijašume objavile su danas da su pojačale kontrolu sprovođenja preventivnih mera protiv požara i apelovale na građane da se ponašaju odgovorno pri korišćenju otvorenog plamena u prirodi.

Istaknuto je da je u toku kritičan period za pojavu šumskih požara, pre svega zbog visokih temperatura, zbog čega se građani mole da ne pale korov, biljni i drugi materijal na poljoprivrednim parcelama i površinama blizu šume.

Građani se mole i da ne lože vatru blizu šume i u šumi, da ne bacaju opuške i lako zapaljive materijale na mestima gde se može izazvati požar, kao i da ne ostavljaju za sobom neugašenu vatru nakon piknika.

Podseća se da su požari u 98 odsto slučajeva izazvani ljudskim nemarom. Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno je spaljivanje bilo koje vrste otpada na otvorenom prostoru, a predviđene novčane kazne za fizička lica su od 10.000 do 50.000 dinara, a za pravna od 300.000 do milion dinara.

01:02

Snimak gaženja psa u Zemunu

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.