SEĆATE LI SE MALE MILICE? Živela je sa zmijama, pa dobila PRIVREMENI DOM: Sada, iskrsao je još 1 VELIKI PROBLEM!
Milica Vučković, Foto: Emilija Jovanović

miličina priča

SEĆATE LI SE MALE MILICE? Živela je sa zmijama, pa dobila PRIVREMENI DOM: Sada, iskrsao je još 1 VELIKI PROBLEM!

Svako ko želi da pomogne da se Milica useli u novi dom, može kontaktirati njenu majku Stanicu Vučković, na telefon 0641579029

Objavljeno: 00:56h

Kontakritali smo mamu male Milice iz Bumbarevog Brda da proverimo kako napreduje finalno useljenje u novi dom ove devojčice, čija je teška životna priča digla Srbiju na noge.

Stara kuća bila je dugogodišnji dom maloj Milici
Stara kuća bila je dugogodišnji dom maloj Milicifoto: Emilija Jovanović

Zahvaljujući humanim ljudima koji su se javili krajem prošle godine, Milica je dobila privremeni smeštaj u Domu kulture, gde se i dalje nalazi sa mamom i tatom. Podsećanja radi, tata je invalid i nezaposlen je, dok je Opština Knić pomogla Miličinoj mami koja se zaposlia i radi u jednoj tekstilnoj fabrici.

Prema njenim rečima, Milica je dobro i završila je 6. razred osnovne škole, i nižu muzičku. Konačno ima vremena da se odmori i uživa u letnjem raspustu kao i svi njeni vršnjaci, ali njena sreća bi bila potpuna kada bi se uselila u svoj novi skromni dom.

Privremeni smeštaj u Domu kulture
Privremeni smeštaj u Domu kulturefoto: Emilija Jovanović

Naime, kako nam je Stanica Vučković objasnila, porodica je skupila novac i kupila kuću nedaleko od varoši, po ceni od 8.500 eura. Zadovoljni su lokacijom, kuću mogu da opreme ali postoji jedan ključni problem koji zahteva hitno rešenje, a to je problem vode koje nema na novom placu.

Privremeni smeštaj u Domu kulture
Privremeni smeštaj u Domu kulturefoto: Emilija Jovanović

"Neophodno je iskopati bunar, kako bismo napravili kupatilo. Bez toga ne možemo da se uselimo. Fali nam još 500 eura kako bismo rešili ovo i uselili se u novu kuću."

Kako nam je objasnila, od kada je objavljeno da su se uselili u privremeni smeštaj, niko im se više nije javljao. Uspeli su da se skrpe i organizuju u kupovini kuće, ali trenutno sve stoji.

"Iz Opštine su nam rekli da će sve to rešiti, ali nisu. Moramo sami", završava Stanica Vučković.

Molimo sve koji su u mogućnosti, da ili kontaktiraju gorpođu Stanicu, ili doniraju proizvolju sumu kako bi Milica konačno mogla da živi srećno detinjstvo.

Ovo su brojevi računa na koje možete uplaćivati pomoć:

Broj računa
foto: Espreso.co.rs
Broj računa
foto: Espreso.co.rs
Broj računa
foto: Espreso.co.rs

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Zorica Pantelić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.