Obrenovac - mesto održivog razvoja
Obrenovac, Foto: Gradska opština Obrenovac

životna sredina

Obrenovac - mesto održivog razvoja

Industrija uz zaštitne mere, stalno praćenje i sputavanje svih zagađivača vode, vazduha i zemlje ovde je stalna aktivnost

Objavljeno:

Obrenovac je energetska i automobilska prestonica Srbije. Sa druge strane on je i stub poljoprivredne ratarske i povrtarske proizvodnje u Beogradu.

O tome kakva je situacija u vezi životne sredine razgovarali smo sa predsednikom Gradske opštine Obrenovac, Miroslavom Čučkovićem.

"Nije urbana legenda, to je istina. Svaka druga sijalica u Srbiji dobija struju iz Obrenovca. Svaka druga tezga na čuvenim stoletnim beogradskim pijacama ima proizvode iz obrenovačkih bašti, njiva i plastenika " , rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

Mei Ta
foto: Gradska opština Obrenovac

Može se reći da svaki drugi Audi, Mercedes, Fiat Volkswagen imaju svoje turbopunjače napravljene u Obrenovcu. To je jedna vrsta paradoksa, ali može se reći da se taj balans između industrije, proizvodnje i očuvanja zaštite životne sredine pokazao i dokazao na našem prostoru.

Poljoprivreda
foto: Gradska opština Obrenovac

"Industrija uz zaštitne mere, stalno praćenje i sputavanje svih zagađivača vode, vazduha i zemlje ovde je stalna aktivnost. To je naš život, baš onako kao što je naš život i zaštitno dobro Zabran, naše stoletne šume, Jasenak i Duboko. Takođe i naša polja pod borovnicom u Baljevcu i Vukićevici" , dodao je Miroslav Čučković.

Banja
foto: Gradska opština Obrenovac

Obrenovačka banja je pravo izlečenje. Baš onako kako je ovakav pristup održivom razvoju ekonomsko izlečenje naše Srbije.

"Naša zemlja je naučila da pobeđuje i niko je ne može zaustaviti u tome. Živeo rad i napredak! Živela Srbija " , rekao je Čučković.

Zabran
foto: Gradska opština Obrenovac

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta gradske opštine Obrenovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva ".

1 / 4 Foto: Gradska opština Obrenovac

Bonus video:

01:32

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković obišla je danas opštinu Obrenovac (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.