LJUDI, MILICI VREME OTKUCAVA! Hitno je potreban DONOR BUBREGA koji je krvna grupa 0+ i ima više od 25 godina!
Milica Adamović, Foto: Printscreen/Twitter

jako je urgentno

LJUDI, MILICI VREME OTKUCAVA! Hitno je potreban DONOR BUBREGA koji je krvna grupa 0+ i ima više od 25 godina!

Jedan bubreg joj je odstranjen 2009. godine sa pričom da je izgubio funkciju i da mora hitno na operaciju zbog mogućnosti dobijanja sepse

Objavljeno:

Naš portal je nedavno pisao o Milici Adamović, devojci koja se suočava sa velikim zdravstvenim problemom.

Jedan bubreg joj je odstranjen 2009. godine sa pričom da je izgubio funkciju i da mora hitno na operaciju zbog mogućnosti dobijanja sepse.

Milici je u ovom trenutku potreban bubreg, ali za dobijanje istog neophodan joj je nefrolog koji bi joj pomogao da zaobiđe dijalizu, koja, kako nam je rekla, nije jedino rešenje.

- Najviše me koči što nemam izveštaj koji mi daje "zeleno svetlo" kako bih pokušala legalno kroz razne organizacije da nađem donora! I zato imam osećaj da su mi ruke vezane, ispričala nam je Milica onomad.

Nažalost, vreme otkucava i prema procenama lekara, Milici je ostalo još šest meseci do godinu dana.

Milica Adamović
foto: Privatna arhiva

Prema rečima doktora, dijaliza je jedino rešenje putem kog bi Milica dospela na listu pacijenata koji čekaju transplantaciju bubrega, a lista je prilično dugačka. Dakle, Milica nije dobila svoj izveštaj koji bi joj pomogao da dođe do donora iz jednog razloga - jer doktori smatraju da je dijaliza jedino rešenje za njen problem.

- Smatram da mogu sama da pokušam da se izborim za svoj život kroz razne organizacije kako bih našla donora i bila transplantirana, istakla je.

Ponovo smo se čuli s Milicom i nažalost, nije imala lepe vesti.

Kako je istakla, s obzirom na to da ne postoji mogućnost dobijanja izveštaja od naših lekara, donor koji se bio dobrovoljno javio je odustao.

"Ja sada nemam donora, čula sam se sa doktorkom iz AciBadem klinike koja mi je rekla da se fokusiram na traženje donora koji bi mi dobrovoljno donirao bubreg. Nakon urađenih analiza, ako je odgovor potvrdan, postoji mogućnost da mi turski lekari napišu izveštaj kako bih ušla u organizaciju i skupila novac" ispričala nam je Milica.

Preduslov koji potencijalni donor treba da ispuni jeste da je krvna grupa 0+ i da ima više od 25 godina.

Ljudi, ovoj devojci je neophodna naša pomoć. Vremena je malo i mora hitno da se reaguje. Molimo vas da se javite ukoliko joj na bilo koji način možete pomoći.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.