RODITELJI ZABRINUTI ZBOG POJAVE ZMIJE U BLIZINI ŠKOLE: Ima li razloga za STRAH?
Zmija, Foto: EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA

GRAD NIŠ

RODITELJI ZABRINUTI ZBOG POJAVE ZMIJE U BLIZINI ŠKOLE: Ima li razloga za STRAH?

Najbitinije je sada da se ne diže panika jer su to neotrovne zmije i jedino može biti opasno ako su pojele nekog zaraženog glodar

Objavljeno:

Objavljene fotografije zmija na društvenim mrežama u blizini Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" u naselju Nikola Tesla u Nišu, zabrinule su roditelje, a mnogi su ih podelili uz savet sa budu oprezni i upozore decu.

Iz "Zoo planeta" poručuju im da ove zmije nisu otrovne, a da je jedino rešenje da se okolina raščisti, pišu Južne vesti.

- Zmije ovde žive godinama, ali u ovom periodu izlaze iz obližnjih rupa koje bi zato trebalo zacementirati - objašnjava Jelena Cvetković iz udruženja "Zoo planeta" koje se poslednjih godina volonterski bavi hvatanjem zmija.

Ona kaže da promenljivo vreme odgovara zmijama i da se očekuje da će ih

Nišlije viđati u naredne dve nedelje.

- Čak i da sklonimo jednu zmiju ili dve odatle, niko ne garantuje da ih nema ko zna koliko. Zato je trajno rešenje da se taj deo počisti od trave, a mi to ne možemo da uradimo. Možemo da ga eventualno isprskamo. Najbitinije je sada da se ne diže panika jer su to neotrovne zmije i jedino može biti opasno ako su pojele nekog zaraženog glodara, pa ugrizom mogu inficirati čoveka - ističe Cvetković.

Direktor Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" Darko Milojković kaže da će učitelji upozoriti roditelje i decu, ali da je dvorište ovog isturenog odeljenja sređeno i pokošeno pre nekoliko nedelja, te da je sada bezbedno, dok problem sa samim putem nije u njegovoj nadležnosti.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.