NEDELJKO TODOROVIĆ UPOZORAVA: Dobro obratite pažnju na njegove reči, TIČU SE ZRAČENJA
Nedeljko Todorović, Foto: Youtubescreen

vreme

NEDELJKO TODOROVIĆ UPOZORAVA: Dobro obratite pažnju na njegove reči, TIČU SE ZRAČENJA

RHMZ je izdao upozorenje na grmljavinu i pljuskove sa pojavom grada u Srbiji

Objavljeno: 19:18h

Meteorolog Nedeljko Todorović gostujući u Beogradskoj hronici otkrio je kakva je najnovija vremenska prognoza za naredne dane, ali je pričao i o UV zračenju i čega sve treba da se čuvamo.

- Do ponedeljka kiša i grmljavina, blagi pad temperature u nedelju i ponedeljak u Beogradu. Ono što morate da znate kada je u pitanju sunčano vreme, ne znači da je UV zračenje visoko ako ima sunca. Prošle zime i prošlo leto UV zračenje bilo je vrlo slabo pa je bilo poželjno sunčati se da bi se stvorio D vitamin zbog imuniteta. Sunce još nije "proradilo" punim intenzitetom. Poslednjih dana UV zračenje skoro da se i ne menja. Međutim, to opet ne znači da treba ležati na suncu ceo dan jer je infracrvena komponenta opasna tokom dužeg vremenskog perioda - objasnio je Todorović.

Upozoravajuća vremenska prognoza RHMZ

RHMZ je izdao upozorenje na grmljavinu i pljuskove sa pojavom grada u Srbiji.

Kako navode, narednih sati biće jaki konvektivni razvoji na području Kučeva, planine Crni Vrh, između Kostolca i Požarevca, kao i na jugozapadu u oblasti Raške uslovljavaće mestimično pljuskove i grmljavinu sa pojavom grada kratkotrajno praćen i olujnim vetrom.

Bonus video:

01:39

Meteorolog Đorđe Đurić u Pulsu Srbije otkrio kada nam stiže lepo vreme

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.