ISPOVEST SUPRUGE RATKA MLADIĆA NAKON PRESUDE: Nije zaslužio takvu kaznu, on je za neka druga vremena!
Bosiljka Mladić, Foto: Youtube printscreen/AP Archive

oglasila se

ISPOVEST SUPRUGE RATKA MLADIĆA NAKON PRESUDE: Nije zaslužio takvu kaznu, on je za neka druga vremena!

Kako je navela, on je i kao čovek i kao vojnik visokomoralan i pravedan

Objavljeno: 11:16h

Bosiljka Mladić, supruga bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, nakon izricanja presude kazala je da Mladić nije zaslužio kaznu koja mu je presuđena.

Kako je navela, on je i kao čovek i kao vojnik visokomoralan i pravedan.

- Nije zaslužio takvu kaznu. Ratko je i kao čovek i kao vojnik visokomoralan, pravedan. On je za neka druga vremena, ali valjda će jednom doći i ti dani koji će posvedočiti da mu nisu presudili ni po pravu, ni po pravdi. Mislim da je on čovek za neko drugo društvo, pravednije i humanije. Uvek je isticao rad. Imali smo divnu porodicu, i slogu i razumevanje. Za godišnjicu braka uvek bi našao neki način da mi pokloni neki cvet - rekla je Bosiljka Mladić.

Bosiljka Mladić
foto: Youtube printscreen/AP Archive

Kako kaže, drugostepena presuda kojom je Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora bila poslednji udarac od kojeg će se porodica teško oporaviti.

- Sada, ali samo za sada, ova nepravedna odluka suda je najdublji žig - rekla je Bosiljka Mladić.

Ona je izrazila uverenje da će se o generalu Mladiću jednog dana drugačije pisati.

Podsetimo, bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić juče je osuđen drugostepeno na doživotni zatvor.

Ratko Mladić
foto: Printscreen

Mladić je osuđen po 10 tačaka optužnice: - po tački 2 za genocid u Srebrenici, - po tački 3 za zločin protiv čovečnosti, - po tački 4 za istrebljenje i zločin protiv civilnog stanovništva, - po tački 5 zbog ubistava i zločin protiv civilnog stanovništva, - po tački 6 zbog ubistava i kršenja zakona i običaja ratovanja, - po tački 7 zbog deporatcija i zločin protiv civilnog stanovništva, - po tački 8 zbog nehumanog premeštanja i zločina protiv civilnog stanovništva - po tački 9 osuđen je zbog terorisanja, kršenja zakona i običaja ratovanja - po tački 10 osuđen je zbog protivpravnnih napada na civile i kršenje zakona i običaja ratvoanja i - po tački 11 zbog uzimanja talaca - osoblja UN i kršenja zakona i običaja ratovanja.

Oslobođen je samo optužbe za genocid u šest opština - Foča, Ključ, Kotor-varoš, Prijedor, Sanski most, Vlasenica. Optužnicom se teretio za četiri zločinačka poduhvata (UZP), a za jedan od njih koji se odnosi na šest opština je oslobođen. Osuđen je zbog udruženih zlocinačkih poduhvata koji se odnose na Srebrenicu, Sarajevo i uzimanje talaca.

(Espreso / Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media