VESIĆ: Kompanije moraju da uređuju fasade
Goran Vesić, Foto: RTV Pink printscreen

ODLUKA O KOMUNALNOM REDU

VESIĆ: Kompanije moraju da uređuju fasade

On je dodao da će odbornici Skupštine grada Beograda danas glasati za Program subvencija za kupovinu bicikla.

Objavljeno:

Pred odbornicima Skupštine grada Beograda naći će se danas izmena i dopuna Odluke o komunalnom redu rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

– Ova odluka predviđa da pravna lica koja su vlasnici zgrada i kuća koje se nalaze u kulturno-istorijskim celinama imaju obavezu da se staraju da njihove fasade budu uredne i bez grafita, kao i da ih obnavljaju stručno i kvalitetno uz uslove i saglasnost nadležnog Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Oba obaveza se odnosi samo na objekte u vlasništvu pravnih lica, odnosno kompanija, banaka, osiguravajućih društava, pošta ali i za objekte u kojima su škole, vrtići ili fakulteti. Odluka se ne odnosi na stambene zgrade. Pravna lica odnosno kompanije koje ne budu čistile svoje fasade od grafita kazniće se prekršajnom kaznom od 150 hiljada dinara – objasnio je Vesić.

On je dodao da će odbornici Skupštine grada Beograda danas glasati za Program subvencija za kupovinu bicikla.

– Ako odbornici usvoje ovu odluku Grad Beograd izdvaja deset miliona dinara za subvencije za kupovinu bicikla domaće proizvodnje. Dve hiljade naših sugrađanki i sugrađana biće u prilici da koristi ovu subvenciju ove godine. Ovom Odlukom nastavlja se sa reformama u oblasti zaštite životne sredine aktivnijim uključivanjem organizacija civilnog društva i doslednom primenom propisa Evropske unije, čiji je jedan od prioritetnih ciljeva povezivanje građana, civilnog sektora i javne uprave – rekao je Vesić.

Bonus video:

01:13

ČULA SE JAKA EKSPLOZIJA, ODMAH SMO SKOČILI DA POMOGNEMO MIRJANI! Vlasnik menjačnice za Espreso

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.