UREĐENJE SLIVA ZAPADNE MORAVE: U Vrnjačkoj Banji potpisan Međuopštinski sporazum sa EU vredan 3 miliona evra
Dogovor, Foto: RINA

PAO DOGOVOR

UREĐENJE SLIVA ZAPADNE MORAVE: U Vrnjačkoj Banji potpisan Međuopštinski sporazum sa EU vredan 3 miliona evra

Predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, istakao je ovom prilikom koliko je važna međuopštinska saradnja, ali i podrška državnih i evropskih institucija upravo ovakvim projektima

Objavljeno:

Osamnaest gradova i opština potpisalo je u ponedeljak u Vrnjačkoj Banji Sporazum o međusobnoj saradnji na uređenju sliva Zapadne Morave i formiranju zajedničke službe za poslove Civilne zaštite, a cilj je da da se zajednički koordinira merama prevencije i sistemom ranog upozoravanja i reagovanja na teritoriji celog sliva na kojoj živi oko 800.000 građana.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, istakao je ovom prilikom koliko je važna međuopštinska saradnja, ali i podrška državnih i evropskih institucija upravo ovakvim projektima.

- Prirodne katastrofe utiču na životnu sredinu, na ekonomiju i razvoj i potencijal mesta, zato je od velikog značaja zajednička saradnja po ovim primarnim pitanjima, kazao je Đurović.

Predstavnica UNDP-a, Fransin Pikap, podsetila je da je Evropska unija prilikom poplava 2014. godine učestvovala sa najvećom donacijom u saniranju poplava i to u vrednosti od 1,1 milion evra i da uvek podržava ovakve kapitalne projekte.

Vrednost celokupnog projekta koji će trajati u više faza za osamnaest opština je procenjena na oko 3 miliona evra, a nakon svečanosti potpisivanja, ispred zgrade Termomineralnog kupatila, demonstrirana je civilna vežba evakuacije sa opremom koju se lokalne samouprave dobile od evropskih fondova u prvoj fazi formiranja zajedničke kancelarije, u vrednosti od po 30.000 evra.

Potpisivanju Međuopštinskog sporzauma u Vrnjačkoj Banji prisustvovali su i Sem Fabrici, šef delegacije EU u Srbiji, Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Marija Mačužić Puzić, državna sekretarka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Nikola Tarbuk, zamenik generalnog sekretara Stalne konferencije gradova i opština.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.