ODRAĐENE PRVE TRANSPLANTACIJE ORGANA U KC VOJVODINA POSLE VIŠE OD GODINU DANA: Zbog epidemije morali da pauziraju
Ilustracija, Foto: Print Screen Youtube

dobre vesti

ODRAĐENE PRVE TRANSPLANTACIJE ORGANA U KC VOJVODINA POSLE VIŠE OD GODINU DANA: Zbog epidemije morali da pauziraju

U saopštenju se dodaje da su transpalntacije obavljene uz maksimalno poštovanje svih mera predostrožnosti i prevencije mogućeg razvoja infekcije korona virusom - uz vakcinaciju davaoca i primaoca, vakcinaciju osoblja, negativne PCR testove, striktnu izolaciju pacijenata

Objavljeno:

U Centru za transplantaciju ćelija, tkiva i organa Kliničkog centra Vojvodine (KCV) tokom poslednjih nedelju dana su obavljene tri transplantacije burbega živog srodnog davaoca organa, saopštio je danas Klinički centar.

U saopštenju se navodi da su svi davaoci i primaoci bubrega pod kontrolom, da je dobra fukcija transplantiranih organa i povoljan klinički posleoperativni tok i davalaca, i primalaca organa.

Te procedure koje su za KC Vojvodine rutinske, obavljene su prvi put ove godine, posle pauze zbog epidemije u poslednjh godinu i po što je izazvalo privremeni prekid transplantacionih procedura u KCV.

KC Vojvodina
foto: Print Screen Youtube

U saopštenju se dodaje da su transpalntacije obavljene uz maksimalno poštovanje svih mera predostrožnosti i prevencije mogućeg razvoja infekcije korona virusom - uz vakcinaciju davaoca i primaoca, vakcinaciju osoblja, negativne PCR testove, striktnu izolaciju pacijenata.

U KC Vojvodine od ove nedelje ponovo je počeo proces prepoznavanja i dijagnostike potencijalnih davalaca organa preminulih osoba i moždane smrti, što je ključni koorak za ponovno aktiviranje procesa transplantacije jetre, bubrega, srca i drugih organa i tkiva, navodi se u saopštenju.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media