Digla se galama oko uloge Nataše Bekvalac, a malo ko zna istinu o tragičnoj srpskoj kraljici koju igra!
Foto: Wikipedia, Instagram/Bekvalceva

optužena Lažno?

Digla se galama oko uloge Nataše Bekvalac, a malo ko zna istinu o tragičnoj srpskoj kraljici koju igra!

Ako istoriju pišu pobednici, o Dragi Mašin, koja je poražena, definitivno nisu pisali lepo
Objavljeno: 09:37h

Mjuzikl „Tajna crne ruke“ zaintrigirao je javnost zbog uloge pevačice Nataše Bekvalac u njemu, a malo ljudi zna da je lik koji ona tumači, Draga Mašin, potencijalno, žrtva najveće zavere u istoriji Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prva asocijacija na Dragu Mašin je da je ona bludna kraljica koja je zatrla vladarsku lozu Obrenovića, i da je zaludela kralja Aleksandra, kako bi ga zbacila sa trona, i na srpski tron dovela svog brata.

No, nije na staklenim nogama ni ona teorija da je ona proglašena „bludnom“ i „iskrivljenom“ samo kako bi se opravdao Majski prevrat, i zbacila dinastija Obrenović, a posle te majske noći, u kojoj je ubijen kralj Aleksandar, i nakon koje su Karađorđevići došli na čelo Srbije, tek je počela satanizacija ove srpske kraljice.

foto: Wikipedia

Ako istoriju pišu pobednici, o Dragi Mašin, koja je poražena, definitivno nisu pisali lepo.

Jedno je istina o Dragi Mašin, a to je da je za svoje vreme bila jako napredna i učena žena. U Beogradu je završila osnovnu školu i tzv. Ženski zavod, i počela je da zarađuje kao novinar i prevodilac, što je, u to vreme, bilo neobično i gotovo skandalozno za žensku osobu.

Ipak, sa 15 godina su je udali za Svetozara Mašina, koji je samo tri godine kasnije umro. Optuživali su Dragu da je ubila svog muža, ali su je maniri i obrazovanje koje je imala doveli do dvora, gde upoznaje Aleksandra, koji biva opčinjen 10 godina starijom Dragom.

Pravi potres u zemlji izazvala je odluka kralja Aleksandra da oženi Dragu Mašin, iako je glavni politički vođa zavere, Đorđe Gencić, navodno imao ceo dosije njenih ljubavnika, i svim silama je predstavljao kao laku i bludnu ženu. Aleksandrov otac, Milan, zbog te odluke napustio je Srbiju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.