MARIJA JE OPERISALA GRUDI U BEOGRADSKOJ KLINICI PA JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU: Hirurg joj pipao ranu prljavim rukama
Marija Blešić, Foto: Printscreen/Prva TV

užasavajuće

MARIJA JE OPERISALA GRUDI U BEOGRADSKOJ KLINICI PA JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU: Hirurg joj pipao ranu prljavim rukama

"Imala sam konstantno otvorenu ranu posle vađenja konaca, trajala je dva meseca

Objavljeno:

Studentkinja iz Beograda Marija Blešić otišla je na operaciju podizanja grudi i ugradnje implanta na jednu privatnu kliniku u Beogradu i za taj zahvat je platila 3.500 evra. Operacija je trajala duže nego što je uobičajeno, ali je na otpusnoj listi sve bilo u redu.

"Imala sam konstantno otvorenu ranu posle vađenja konaca, trajala je dva meseca. Rekla sam hirurgu to, a on mi golom rukom, prljavom, nije je oprao, bukvalno cepa krastu i otvara tu ranu. Verovatno sam u tom momentu već bila visoko febrilna, posle par dana gubim svest u kući", podelila je svoju priču u emisiji 150 minuta.

Nakon toga je hitno primljena na Vojno-medicinsku akademiju, gde je utvrđeno da joj život visi o koncu.

"Potvrđeno je da je infekcija operacionog mesta i da je u pitanju bila sepsa. Meni je CRP bio 300, ja sam izašla jer sam primala najjaču moguću terapiju, koja uništava organizam, ali spasava život".

Nakon nekoliko meseci, ova devojka je otišla na konsultacije kod, kako kaže, poznatog neuropsihijatra, koji je posumnjao da je do komplikacija došlo zbog anestetika. On joj je rekao da sa zahtevom da dobije detalje opreativnog toka ode na kliniku u kojoj su je operisali, što je i uradila.

"Ja to donosim vlasniku najpoznatije klinike, gde on počinje da vređa našeg jako priznatog neuropsihijatra, počinje da vređa mene s pretnjama da će me izbaciti i da budem srećna što sam uopšte ustala sa tog stola jer neko nikad ne ustane".

Marija je ispričala da joj je doktorka anesteziologije predstavljena kao osoba koja ima 40 godina iskustva, a "ono žena ako ima i 35 godina, tako da jako sumnjivo da li je uopšte anesteziolog, ja mislim da nije".

Kako proveriti lekare pre nego što odete "pod nož"

Ovaj slučaj komentarisao je predsednik srpskog Udruženja za estetsku hirurgiju, dr Nenad Stepić, koji je objasnio kako da pacijenti provere lekare pre nego što odu kod njih.

"Na sajtu Lekarske komore mogu da nađu spisak svakog licenciranog lekara, koje god da je specijalnosti, nemojte mnogo verovati reklamama na društvenim mrežama, mogu da dovedu do ozbiljnih zabuna i nesagledivih posledica kod pacijenata koji se podvrnu procedurama kod ne-lekara".

On je rekao i da je Ministarstvo zdravlja formiralo Komisiju za estetski antiejdžing, "tako da će ta komisija preuzeti obavezu da jasno i glasno stavi do znanja najpre kolegama, a kasnije i javnosti ko može da se bavi kojom procedurom i gde se one izvode. Iako je do sada to bilo definisano, ali ćemo pojasniti možda još neke stvari, jasno definisati".

Bonus video:

05:47

PROBLEM SA ŠTITNOM ŽLEZDOM IMA POLOVINA GRAĐANA: Ovo su SIMPTOMI na koje MORATE da reagujete

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.