KON OPET NEMA MASKU? Čuveni epidemiolog objasnio zašto se odlučio na taj korak, USRED EMISIJE
Predrag Kon, Foto: Printscreen/RTS1

neverovatno

KON OPET NEMA MASKU? Čuveni epidemiolog objasnio zašto se odlučio na taj korak, USRED EMISIJE

Kako je odlučio Krizni štab, novac će moći da dobiju svikoji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći

Objavljeno:

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon, gostovao je danas u emisiji na RTS-u, gde se ponovo pojavio bez maske! Kon je jutros u okviru gostovanja pre sednice Kriznog štaba, takođe skinuo masku, a izgleda da je ovo praksa koju namerava da usvoji nadalje.

Kada je voditeljka istakla da je pogled na Kona bez maske "ohrabrujuć", epidemiolog je rekao:

"Pa, da, verovatno je to interesantno. Ja sam mogao to i ranije da radim, ali sam držao masku da bih ljudima pokazao da to nije tako teško, zatim, to je moćna zaštita, a i nismo imali toliko vakcinisanih ljudi. Dižemo jedan kolektivni imunitet i tu nema spora. Ne može da se poredi sadašnja situacija sa situacijom prošle godine u ovo vreme", istakao je on.

Kon je podsetio da je ovo globalni događaj, i da ćemo imati rizike dok god se globalno ne zaustavi virus. On je dodao da bi ljudi koji su se vakcinisali i zaštićeni su, mogli da se okupljaju i "da se u nekoj perspektivi očekuje da će jednostavnije moći da žive i slave, i sve ono što je sastavni deo naših života."

"Iz nedelje u nedelju mi imamo pad obolevanje, ali ne ravnomerno svuda u zemlji. Sa tim padom i poboljšanjem situacije sve se neprekidno menja, neki jasan kriterijum još uvek ne možemo da imamo i govorimo. Mi smo zato najavili da je moguće od 21. juna očekivati potpuno popuštanje mera", rekao je epidemiolog.

Nove mere nakon sednice

Na održanoj sednici odlučeno je da će ugostiteljskim objektima biti omogućen rad do ponoći, a na kioscima ćemo moći da kupujemo kao nekada, od 00 do 24 sata. Pored toga, produžen je i rad bioskopa, te će poslednja projekcija biti od 23 sata.

Jedna od bitnijih odluka koja je donesena na današnjoj sednici odnosi se na nadoknadu od 3.000 dinara za vakcinisane. Kako je odlučio Krizni štab, novac će moći da dobiju svikoji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći.

Takođe je odlučeno da će biti ukinut besplatni PCR za one koji putuju u Nemačku. U narednim danima biće doneta odluka o proslavi matura, kao i pravila po kojima bi one mogle da se odvijaju.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.