KISIĆ PROKOMENTARISALA KOŠARKAŠKU UTAKMICU: Navijači su bili neodgovorni i tužno je to kršenje mera!
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen/RTS

jasna i glasna

KISIĆ PROKOMENTARISALA KOŠARKAŠKU UTAKMICU: Navijači su bili neodgovorni i tužno je to kršenje mera!

To sportsko dešavanje sa gledaocima je bilo mimo svih preporuka i nije imalo dozvolu i taj sportski klub je već jednom ranije platio kaznu

Objavljeno:

Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević rekla je danas da je košarkaška utakmica Crvene zvezde i Budućnosti u petak bila neodgovorno, nedopustivo i tužno kršenje epidemioloških mera zbog velikog broja navijača, i poručila da moramo još malo se strpimo kada je reč o druženju, jer ćemo u suprotnom samo produžiti borbu sa korona virusom.

Ona je na pitanje novinara o toj utakmici, posle sednice Kriznog štaba poručila da moramo da shvatimo da svako od nas čini značajnu kariku u borbi protiv korona virusa i da ne možemo da pobedimo ako nismo ujedinjeni.

"To sportsko dešavanje sa gledaocima je bilo mimo svih preporuka i nije imalo dozvolu i taj sportski klub je već jednom ranije platio kaznu. Možemo samo da kažemo da je to bilo neodgovorno, nedopustivo i tužno", naglasila je Kisić Tepavčević.

Navela je da razume koliko su ljudi željni sportskih manifestacija, slavlja i drugih okupljanja, ali da ne smemo da dozvolimo da sada kada imamo silazni trend da tim ponašanjem samo produžimo borbu sa koronom.

Popuštaju se mere, ali moramo biti strpljivi, dodala je ona.

Na pitanje kako to da policija nije reagovala na kršenje zabrane okupljanja, Kisić Tepavčević kaže da je najvažnije da budemo svesni da nisu ključne sankcije, već svest o tome da nemamo toliko policajaca za kontrolu svakog od nas i da ukoliko kršimo mere činimo loše pre svega sebi i svojim najbližima, kojima možemo da prenesemo virus.

"Ovde je ključan kolektiv i zato govorimo o kolektivnom imunitetetu, borbi i odgovornosti", naglasila je ona.

Naglasila je da nema gore sankcije od toga da se neko razboli i zarazi ljude koje najviše voli.

"Nemamo policajace za svakog od nas, treba sami da budemo sebi kontrolori i da učinimo sve da očuvamo zdravlje", poručila je Kisić Tepavčević.

Bonus video:

01:05

Ocena bezbednosti uoči večitog derbija

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.