OBESITE ME ZA OVAJ KLIN OVDE AKO TAMO NAĐETE JEDAN HOMEOPATSKI LEK! Dr Perišić oštriji nego ikad
Dr Perišić oštriji nego ikad, Foto: Prinstcreen/RTS

HOMEOPATIJA I MEDICINA

OBESITE ME ZA OVAJ KLIN OVDE AKO TAMO NAĐETE JEDAN HOMEOPATSKI LEK! Dr Perišić oštriji nego ikad

Veliki broj ljudi, ne samo kod nas već i u svetu, alegrije leči homeopatskim lekovima

Objavljeno:

"Homeopatija nije medicina. Da li nekome može da pomogne? Ne. Ali kao placebo efekat – da", kaže gastroeneterolog dr Vojislav Perišić, stalni gost jutarnjeg programa na TV Prva, koji je objasnio kako je u Londonu obišao glavnu homeopatsku laboratoriju koja snabdeva kraljevski dom.

"To nisu klinički ispitani preparati, na kojima su urađene kontrolisane strudije, ispitani efekti, nusefekti i sl. Homeopatski servisi u Londonu rade mimo medicinskih institucija. Da li će nekoga da otruju ili ne, to je druga stvar."

Da li homeopatija pomaže kod problema sistema za varenje, dr Voja kaže:

"Nikako. Bolje piti čaj od lekovitog bilja sa efektom na probavni sistem. Čaj od nane, kamilice. Homeopatski lek tu ne može ništa da pomogne."

Veliki broj ljudi, ne samo kod nas već i u svetu, alegrije leči homeopatskim lekovima i pomogli su im. Koje je objašnjenje?

"Tu se verovatno radi o tabletama koje sadrže alergene i na osnovu čega se radi desenzibilizacija. Stalnim unošenja antigena mi ćemo stvarati umesto aktivnih antitela, blokator na antitela. Homeopatski lekovi u psihološom smislu mogu da pomognu, ali u praktičnom ne mogu. Ako ste oprezni sa dozom, ne mogu da odmognu", smatra dr Perišić.

Ubrzo su se javili gledaoci Prve koji su reagovali na tvrdnje gastroenterologa i istakli da dr Perišić nije obavešten, ali da ova vrsta lečenja je priznata u svetu i provereno pomaže o čemu svedoči i to što u Velikoj Britaniji postoji fakultet za homeopatiju koji traje četiri godine.

"Otiđite u Sent Bartolomju bolnicu, ako nađete jedan homeopatski lek – obesite me za ovaj klin ovde", kategoričan je dr Voja i dodaje da vrlo dobro zna koji preparati se prepisuju po stranim privatnim klinikama.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.