KOSOVO I METOHIJA: Polomljen putokaz do manastira Draganac!
Ilustracija, Foto: Printscreen

vandalizam se nastavlja

KOSOVO I METOHIJA: Polomljen putokaz do manastira Draganac!

Tabla sa natpisom manastira Draganac se već više puta do sada našla na meti vandala, a za taj divljački čin niko nije odgovarao

Objavljeno:

U jeku napada na pravoslavne svetinje i srpski narod na Kosovu i Metohiji, kada svako razuman očekuje da će nadležne institucije reagovati i zaustaviti ove vandalske činove, mi svedočimo novom talasu opasnih incidenata, saopštila je danas Kancelarija za KiM.

Najnoviji napad, kako je navedeno, desio se u blizini manastira Draganac, u opštini Novo Brdo, gde su nepoznati počinioci polomili tablu sa putokazom za ovu svetinju.

Tabla sa natpisom manastira Draganac se već više puta do sada našla na meti vandala, a za taj divljački čin niko nije odgovarao.

"U trenutku kada predstavnici privremenih institucija u Prištini navodno sprovode akcije u cilju očuvanja srpske kulture baštine i pišu pisma međunarodnim institucijama da skinu sa liste ugroženih spomenika kulture manastire Srpske pravoslavne crkve na teritoriji Kosova i Metohije, mi brojimo nove napade", ukazala je Kancelarija za KiM.

Podseća da je samo od početka ove godine ukupno 13 crkava i manastira bilo na meti napada albanskih ekstremista.

"Paralelno sa ovim slučajem, u Đakovici su osvanuli plakati sa fotografijama Srba kojima se crta meta na čelo i koji se bez ijednog dokaza optužuju za navodne ratne zločine i time zastrašuju potencijalni povratnici i interno reaseljeni da se vrate na svoja vekovna ognjišta", navodi se u saopštenju.

Licemerno je, naglašava se, što albanske vlasti na Kosovu i Metohiji pokušavaju da predstave svoju politiku kao politiku mira, solidarnosti, verske i nacionalne tolerancije u očima svetske javnosti, a realan život na terenu ih svakodnevno demantuje.

"Činjenice govore da su srpski narod i pravoslavni hramovi na Kosmetu izloženi konstantnom nasilju, nepravdi i pritiscima", zaključila je Kancelarija za KiM.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.