STRAŠAN ČIN, ISKRENO VEOMA ŽALIM: Ružić o slučaju zlostavljanja dečaka u Bačkom Jarku!
Branko Ružić, Foto: MDULS

oglasio se

STRAŠAN ČIN, ISKRENO VEOMA ŽALIM: Ružić o slučaju zlostavljanja dečaka u Bačkom Jarku!

Ministar prosvete Branko Ružić istakao je da mu je drago što su svi odmah reagovali u ovom slučaju, u kojem je žrtva učenik sa smetnjama u razvoju

Objavljeno:

U OŠ "Slavko Rodić" u Bačkom Jarku dogodio se slučaj nasilja 18. maja, kada su dva učenika 8. razreda zlostavljala učenika 7. razreda, o čemu je navode iz Ministarstva prosvete, ovaj državni organ odmah obavešten, kao i Školska uprava Novi Sad.

Škola je prijavila slučaj i policiji, kao i nadležnom Centru za socijalni rad. Plan zaštite se sprovodi na nivou škole, kao i plan pojačanog vaspitnog rada sa počiniocima.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić tim povodom je izjavio:

- Ovo je strašan čin nad detetom kojem je potrebna naša posebna podrška i pažnja. Svaki oblik nasilja, a pogotovo vršnjačkog, zahteva najoštriju osudu. Svi zajedno, kao društvo, treba da radimo na prevenciji kako se ovako nešto ne bi više dešavalo i da više pažnje posvetimo razgovorima sa decom kako bismo i najmanje naznake za ovakva dela eliminisali - navodi Ružić.

Kako ističe, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posebnu pažnju poklanja zaštiti dece i učenika od svih oblika nasilja i diskriminacije i intenzivno radi na što većoj inkluziji dece iz osetljivih grupa.

- Uspostavljene su procedure zaštite učenika od svih oblika nasilja koje su ustanove obrazovanja i vaspitanja u obavezi da sprovode. U ovom konkretnom slučaju drago mi je da svi smo odmah reagovali kako bi se pre svega pružila podrška napadnutom detetu i njegovim roditeljima i sankcionisali počinici. Drago mi je da su nadležni organi promptno reagovali i da su podnete krivične prijave počinioca. Iskreno veoma žalim i mnogo me je uznemirilo sve što se dogodilo - rekao je ministar Ružić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.