UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U VALJEVU! Štab je odlučio na sednici, stanje u tom gradu se popravlja!
Ilustracija, Foto: Rina

stišava se

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U VALJEVU! Štab je odlučio na sednici, stanje u tom gradu se popravlja!

Od početka pandemije bitku sa Kovidom je izgubilo 409 osoba iz Kolubarskog okruga

Objavljeno:

Vanredna situacija na teritoriji grada Valjeva, koja je zbog pandemije korona virusa bila proglašena 7. jula prošle godine, ukinuta je danas odlukom gradonačelnika Lazara Gojkovića, a na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije.

Na današnjoj sednici, kako je saopšteno, Štab za vanredne situacije naložio je republičkim i gradskim inspekcijama u Valjevu da pojačaju kontrolu sprovođenja mera protiv epidemije. Uz to, zdravstvenim, predškolskim i školskim ustanovama, republičkim i gradskim institucijama i poslovnim subjektima, naloženo je da se još aktivnije uključe u promociju vakcinacije protiv Kovid-19.

Broj zaraženih od korona virusa u Valjevu se poslednjih dana značajno smanjuje, pa je po poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, u poslednja 24 sata zabeleženo devet novih slučajeva infekcije. Na bolničkom lečenju se nalaze još 44 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid-19, a njih sedam je na respiratoru.

Od početka pandemije bitku sa Kovidom je izgubilo 409 osoba iz Kolubarskog okruga. U Valjevu je preminulo njih 232, u Ubu 48, Mionici 43, Lajkovcu 30, Ljigu 29 i u Osečini 27 osoba.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.