OPTUŽNICA PROTIV ZORANA DROBNJAKA zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe
Sud, Foto: Pritnscreen

DESILO SE 2017. GODINE

OPTUŽNICA PROTIV ZORANA DROBNJAKA zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe

Nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa Ub - Lajkovac u Stublenici.

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Valjevu podnelo je optužnicu protiv Zorana Stojisavljevića i Zorana Drobnjaka, kao i protiv Javnog preduzeća "Putevi Srbije" zbog saobraćajne nesreće novembra 2017. godine na putu Ub - Lajkovac u kojoj su dve osobe poginule, a jedna povređena, javlja TV N1.

Nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa Ub - Lajkovac u Stublenici.

Kako navodi N1, prema optužnici, vozač "mercedesa" se kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kad je došao do mesta Nepričava, skrenuo je na trasu autoputa u izgradnji, prošao pored betonskih prepreka od kojih je jedna bila pomerena i omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake, da bi potom u mestu Stublenica udario u neosvetljenu betonsku barijeru nakon čega je sleteo sa autoputa u izgradnji.

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv izvršnog direktora Sektora za održavanje puteva prvog i drugog reda u JP "Putevi Srbije" Zorana Stojisavljevića, generalnog direktora Zorana Drobnjaka i JP "Putevi Srbije" prikupljeni dokazi koji "potkrepljuju opravdanu sumnju da su izvršili krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja".

U optužnici, dodaje N1, takođe stoji i da su Stojisavljević i Drobnjak nesavesnim vršenjem dužnosti - nepreduzimanjem mera za obezbeđenje deonice budućeg autoputa i nepreduzimanjem mera nadzora i kontrole rada - ostvarili korist za JP "Putevi Srbije" u iznosu od 8.948.102,40 dinara.

Bonus video:

00:55

ESPRESO ANKETA: Da li često posećujete muzeje?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.