VAŽAN SKUP: Sutra u Beogradu počinje 28. Kopaonik biznis forum
Ilustracija, Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Ministarstvo zastite zivorne sredine/DS, Ilustracija

U USLOVIMA PANDEMIJE

VAŽAN SKUP: Sutra u Beogradu počinje 28. Kopaonik biznis forum

Na 28. KBF - u biće ukupno održana 22 panela u beogradskom hotelu Metorpol, uz limitran broj učesnika zbog epidemije korona virusa.

Objavljeno:

Kopaonik biznis forum u organizaciji Saveza ekonomista Srbije počeće sutra u Beogradu i trajaće do 27. maja, a glavna tema ovogodišnjeg foruma, koji se održava u hibridnom formatu, biće "Svet posle kovida 19 - novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja".

Na 28. KBF - u biće ukupno održana 22 panela u beogradskom hotelu Metorpol, uz limitran broj učesnika zbog epidemije korona virusa.

Novina u odnosu na sve prethodne jeste da će zdravstveni panel biti održan na početku foruma u nameri da se istakne značaj ovog aspekta u borbi protiv pandemije.

Predviđeno je učešće više od 130 panelista, a omogućeno je besplatno praćenje rada foruma putem direktnih prenosa preko Jutjub platforme na sajtu KBF ili aplikacije.

Na samom događaju biće prisutni svi moderatori i panelisti, predstavnici medija, kao i ograničeni broj posetilaca, predstavnika partnera i sponzora ovog događaja.

Forum će i ove godine biti svojevrsna interaktivna platforma za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, uz sagledavanje ključnih ekonomskih, zdravstvenih i društvenih izazova u periodu tokom i nakon pandemije korona virusa.

Organizatori su najavili da će na ovogodišnjem 28. KBF-u vodeći domaći i inostrani ekonomski stručnjaci najveću pažnju pokloniti zdravstvenim temama, stanju u zdravstvu u Srbiji tokom pandemije, naučnom napretku u zdravstvu i njegovom doprinosu unapređenju kvaliteta personalizovane medicine u Srbiji.

Specijalni gost foruma biće Branko Milanovića, jedan od vodećih savremenih svetskih ekonomista, gostujući profesor u Centru za postdiplomske studije Univerziteta grada Njujorka (CUNY) i profesor u Londonskoj školi ekonomije, koji će govoriti o globalnim nejednakostima u uslovima kovida.

Učesnici foruma, koji će biti završen obraćanjem predsednice vlade Ane Brnabić, biće gotovo svi predsednici privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana, ambasadori u Srbiji, kao i regionalni direktori EIB, EBRD, Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Učestvovaće i privrednici iz Srbije i regiona, iz bankarskog i osiguravajućeg sektora, IKT sektora, sektora trgovine, turizma, prerađivacke industrije, energetike, farmaceutske indsitrije, predstavnici javnih preduzeća i lokalne samouprave, domaći i strani ekonomski teoretičari.

Prvi panel u ponedeljak, kada je tzv. Nulti dan foruma, biće posvećen ekonomskim prognozama Zapadnog Balkana u 2020. i 2021, zatim će biti održan panel posvećen makroekonomskim kretanjima u Srbiji, a predviđen je i panel direktora privrednih komora u regionu.

Planiran je i specijalni događaj posvećen novim startap preduzećima i povratnicima iz inostranstva pod nazivom "Povratak u digitalnu Srbiju".

Prvog dana foruma u utorak, kada je i zvanično otvaranje, predviđeno je obraćanje guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković i ministra finansija Siniše Malog.

Biće organizovani i tradicionalni paneli povećeni 4. industrijskoj revoluciji, bankarstvu, osiguranju, stanju u Srbiji iz ugla domaćih i stranih investitora, kao i takozvani ambasadorski panel.

Drugi dan foruma, u sredu, posvećen je dometima strukturnih reformi, unapređenju uslova poslovanja, stanju u pojedinim privrednim oblastima i sektorima, a najavljeno je i učešće potpredsednice vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović.

Takođe, biće reči i o pametnoj specijalizaciji, budućnosti obrazovanja i njegovom funkcionisanju u periodu kovida, kao i o tome i šta je potrebno promeniti kako bi obrazovanje i suštinski bio ključni faktor rasta i razvoja srpske privrede.

Poslednjeg dana foruma u četvrtak, predviđena su dva plenarna izlaganja ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marije Obradović i ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević.

Biće održana četiri panela i to o zdravstvu i unapređenju personalizovane medicine u Srbiji, takozvanom Horeka sektoru koji je bio najviše pogođen u periodu kovida, kao i o zaštiti životne sredine.

Forum će svojim izlaganjem zatvoriti premijerka Ana Brnabić.

Inače, pripremljena je specijalna edicija "KBF rivju" za koju pored domaćih autora, učesnika foruma, pišu i govore osnivač Davosa Klaus Švab i potpredsednici Evropske komisije Margaret Vestejdž i Žozef Borelj, nobeolevci Žozef Stiglic, Majkl Felps, Angus Diton i mnogi drugi, a da je urađena i specijalna studija "Unapređenje personalizovane medicine u Srbiji -izazovi i šanse".

Partner foruma je kompanija Masterkard, generalni sponzor je NLB grupa, a medijski partneri Tanjug, NIN i Blic.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.