ENGLEZ I SRPKINJA NAPUSTILI GRAD I OTIŠLI NA SELO: Pogledajte uslove u kojima žive!
Selo, Foto: Youtube printscreen/RTS Sasvim prirodno-zvanični kanal

svaka čast

ENGLEZ I SRPKINJA NAPUSTILI GRAD I OTIŠLI NA SELO: Pogledajte uslove u kojima žive!

Ovaj neobični par, blagoloven sa dvoje dece, živi u drvenoj kući

Objavljeno:
  • 2

U potrazi za mirom i zdravom sredinom jedan čistokrvni Englez Martin doselio se sa svojom suprugom iz Kuršumlije Vesnom na obronke Kopaonika.

On je naučnik iz Britanije, matematičar, a Vesna, gradsko dete i nije mogla ni da zamisli da može da obrađuje zemlju i svojim rukama podiže kuću.

Ovaj neobični par, blagoloven sa dvoje dece, živi u drvenoj kući koju su sami napravili, hrane se onim što sami uzgoje, a bez prskanja ili bilo kakvog veštačkog prerađivanja.

Njihov mali raj, čine i životinje, pre svega koze i kokoške od kojih dobijaju jaja i mleko.

- Kuću smo napravili ručno, ja i suprug. Od početka do kraja - kaže Vesna Jovanović, laoratorijski tehničar.

Prezasićeni životom u gradu, Englez Martin, koji nije želeo da govori pred kamerama, i njegova žena Vesna svoj mir su našli na Kopaoniku.

- Mi živomo u skladu sa prirodom. Ne tretiramo ni voće, ni povrće koje uzgajamo. Idem i skupljam gusenice po drveću. Što rodi, rodilo je - kaže Vesna.

Kako kaže ni u jednom trenutku nisu se pokajali zbog ovakvog načina života.

Kada je sneg, hodaju po 2 i po sata do posla i ni malo im ne smeta.

- Ako baš zaglibim, budim kumove da dođu džipom po mene i da me izvuku - kaže Vesna kroz osmeh.

Neobični bračni par blagosloven je sa dvoje dece, kojima baš ništa ne fali u ovakvim životnim uslovima.

- Tomislav pešači 3 kilometara do vrtića u selu. Iako smo probali da ga damo u vrtić u gradu, on nije hteo. Možda će Simon hteti, pa smo kupili jedan autić da ih vozimo ako bude trebalo.

Iako imaju sve uslove u gradu, porodica se sama odlučila na ovakav život.

- Gledamo da radimo sve sami. I ono što ne zanmo, učimo, krojimo, ova kuća raste sa nama.

Ono što je posebno zanimlljivo, komšije nikako nisu mogle da razumju zašto se jedan takav par odlučio na ovakav način života. U početku su mislili da je u pitanju nemaština, pa su hteli i da im zovu televiziju kako bi im napravili novu kuću.

- Mislili su da mi nemamo i da je ovo naše nešto nužno, što naravno nije. Ovo je naš izbor. Hteli smo da pravimo i kuću od slame, ne znam kakvi bismo im onda bili. Nismo baš shvaćeni, ali nebitno je, ovo je naš izbor - kaže Vesna.

Da potpuno žive u skladu sa prirodom, govori i to da koriste isključivo poljski toalet, koji su sami napravili, a sve što pripremaju i za grejanje koriste čuveni smederevac.

- Naša kuća toplija je od mnogih betonskih. Čak nas je i sin pitao da li ćemo ikad ponovo imati wc, ali mi mislimo da je ovako zanimljivije.

Bonus video:

ENGLEZ I SRPKINJA POBEGLI IZ GRADA NA SELO: Na obroncima Kopaonika žive u DRVENOJ kućici, imaju poljski wc, a hranu sami proizvode
18:01

ENGLEZ I SRPKINJA POBEGLI IZ GRADA NA SELO: Na obroncima Kopaonika žive u DRVENOJ kućici, imaju poljski wc, a hranu sami proizvode

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media