VEČERAS NOVO KOLO nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" u bazenu 2 miliona koverata
Uzmi račun i pobedi, Foto: Printscreen/RTS

NOVA ŠANSA JE TU!

VEČERAS NOVO KOLO nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" u bazenu 2 miliona koverata

Od prošle subote krenuo je novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" u kojoj svi koji su poslali koverte sa fiskalnim računima mogu da osvoje automobil ili stan u Beogradu.

Objavljeno:

U SIVOJ ekonomiji se obrne oko sedam milijardi evra što je vrednost sva četiri auto-puta koje Srbija trenutno gradi, zbog toga je važno učešće građana u borbi protiv nje, rekao je Ivan Radak iz NALED-a.

Od prošle subote krenuo je novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" u kojoj svi koji su poslali koverte sa fiskalnim računima mogu da osvoje automobil ili stan u Beogradu.

Pravila nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" su ista kao i ranije: mogu da učestvuju svi punoletni građani Srbije, treba da u koverti imate najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova, a minimalna vrednost na računu mora da bude 100 dinara.

- Očekujemo oko dva miliona koverata u večerašnjem izvlačenju, učestvuju sve koverte uključujući i one koje nisu izvučene u prethodnom kolu i tako će biti i u narednom izvlačenju, a takođe i u jesenjem izvlačenju, tako da skupljajte račune i tokom leta - rekao je Radak.

Nagrade su 16 stanova i 60 automobila "fijat 500L".

- Večeras izvlačimo stan u Zemunskim kapijama i 5 automobila. Od 16 stanova 14 je u Zemunskim kapijama, a dva u Beogradu na vodi. Reč je o većim stanovima, dvoiposobnim i trosobnim, nagradni fond je vredan oko tri miliona evra - rekao je Radak.

Vrednost nagradne igre je pre svega u informativnom i edukativnom karakteru da građani saznaju više o sivoj ekonomiji, kako da se snađete ako vam, npr. daju u kafiću međuračun, a ne fiskalni račun na šta ljudi obično ne obraćaju pažnju.

- U sivoj ekonomiji se obrne sedam milijardi evra, to su četiri auto-puta koja gradimo, to su plate za narednih 5-6 godina za zdrastvene radnike i zato je to veliki problem na koji svi moramo da obratimo pažnju - istakao je Radak.

Zahvaljujući nagradnoj igri sada većina građana uzima i gleda u fiskalni račun.

Najaktivnije lokalne samouprave dobijaju novac za projekte

U igri ne učestvuju samo građani već i lokalne samouprave.

- U prošlom ciklusu smo gledali iz koje opštine stiže najveći broj fiskalnih računa. Opštine su podeljene u tri kategoreije, male, srednje i velike. Najaktivniji u kategoriji malih lokalnih samouprava su bili Blace, Srbobran i Dimitrovgrad. Iz kategorije srednjih: Savski Venac, Kula i Vrbas i Vranje, Bačka Palanka i Pančevo iz kategorije velikiih lokalnih samouprava. Oni su sada dobili po 20.000 evra za projekte - rekao je Radak.

Lokalne samouprave predlažu po tri projekte a građani glasaju koji projekat žele da se realizuju.

- Građani mogu do 28. maja da glasaju u koji od tih projekata da se uloži dobijeni novac. Najviše projekata je za izgradnju ili sanaciju dečijih igrališta, ima dosta projekata i za ulaganje u vrtiće ili za ulaganja u lokalne Domove zdravlja - naveo je Radak.

Da pošalju račune i okušaju sreću građani imaju priliku u još četiri izvlačenja u prolećnom krugu i šest izvlačenja na jesen.

Bonus video:

00:55

ESPRESO ANKETA: Da li često posećujete muzeje?

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.