VELIKA AKCIJA ZA MALOG GAVRILA DANAS I SUTRA! Ostalo je još da se skupi oko POLA MILIONA EVRA
Gavrilu je potrebna pomoć, Foto: Printscreen Tviter

SPASIMO GA

VELIKA AKCIJA ZA MALOG GAVRILA DANAS I SUTRA! Ostalo je još da se skupi oko POLA MILIONA EVRA

U okviru akcije koju su pokrenuli Gradska opština Savski venac i JKP ''Gradska čistoća'', građani od 8 do 16 časova mogu doneti otpad za reciklažu

Objavljeno:

Humanitarna akcija "Recikliraj za život", koja je pokrenuta sa ciljem da se prikupi pomoć za lečenje malog Gavrila Đurđevića, organizuje se danas i sutra u osnovnim školama na opštini Savski venac, a prema rečima dečakove majke, za troškove lečenja potrebno je prikupiti oko pola miliona evra.

U okviru akcije koju su pokrenuli Gradska opština Savski venac i JKP ''Gradska čistoća'', građani od 8 do 16 časova mogu doneti otpad za reciklažu.

Izvršni direktor za poslove reciklaže JKP ''Gradska čistoća'', Mihailo Docković istakao je da ta akcija nije samo humanitarnog već i edukativnog karaktera i da se recikliranjem i preradom otpada štede prirodni resursi i štiti životna sredina.

''Mali Gavrilo nas je sve inspirisao da napravimo ovakvu akciju. Pomažemo Gavrilu ali i sebi i generacijma koje dolaze, na taj način od nas zavisi kakvu ćemo im ostaviti životnu okolinu'', rekao je Docković za Tanjug u OŠ ''Vojvoda Mišić''.

On je izrazio očekivanje da će se veliki broj građana odazvati toj akciji i da će izdvojiti reciklabile iz otpada i doneti ih u škole, nakon čega će ih poslati na preradu, a sav prikupljen novac uplatiće se za lečenje Gavrila Djurđevića.

Predsednik Skupštine opštine Savski venac, Strahinja Kukuć kaže da akcija na ovoj opštini traje danas i sutra, a da će u narednom periodu biti organizovana na teritoriji drugih beogradskih opština, dodao je da je za humanitarnu akciju potrebna samo dobra volja ljudi, i pozvao ljude da donesu sve što može da se reciklira.

''Pozivamo sve sugrađane da donesu sve što može da se reciklira, kao i staklo i zvona za odlaganje stakla. Ovo je za nas nešto malo, ne moramo da ulažemo ništa sem vlastite energije, a za nekoga znači šansu za bezbrižno detinjstvo'', rekao je Kukić.

Gavrilova majka, Nevena Đurđević istakla je da je potrebno nešto više od pola miliona evra za troškove lečenja i pozvala je sve gradove u Srbiji da se priključe akciji "Recikliraj za život''.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.