KAKVE NAS SVABDE OČEKUJU NAKON POPUŠTANJA MERA? Više će ličiti na BAL POD MASKAMA!
Ilustracija, Foto: Printscreen

ništa više neće biti isto

KAKVE NAS SVABDE OČEKUJU NAKON POPUŠTANJA MERA? Više će ličiti na BAL POD MASKAMA!

Organizatori svadbi, prijema i drugih sličnih skupova morali bi da imaju spiskove gostiju i da ih čuvaju barem 30 dana, a za organizaciju bi bili zaduženi i redari

Objavljeno:

Svadbe koje bi mogle da uslede posle eventualnog popuštanja kovid mera 21. juna, možda neće biti baš onakve na kakve smo navikli, već će više ličiti na bal pod maskama i to onim zaštitnim.

Grad Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje (GZZJZ) i Privredna komora Srbije (PKS) već su pripremili predlog kako bi sve to moglo da bude organizovano na bezbedan način, uz poštovanje protivepidemioloških mera.

Bez prvog plesa i igre uopšte, bez grljenja, ljubljenja i čestitanja, a između muzike i publike pleksiglas - tako bi u narednom periodu mogle da izgledaju svadbe u Srbiji.

Razmak između stolova morao bi da bude minimum dva metra, za stolom ne bi smelo da sedi više od pet osoba, biće ukinut podijum za igru, a između muzičara i gostiju trebalo bi da se nalazi čak i barijera od pleksiglasa.

Po ovom predlogu, na svadbama bi izostale tradicionalne čestitke, grljenje i ljubljenje, ali i švedski sto, već bi konobari sa maskama posluživali zvanice.

Organizatori svadbi, prijema i drugih sličnih skupova morali bi da imaju spiskove gostiju i da ih čuvaju barem 30 dana, a za organizaciju bi bili zaduženi i redari. U okviru liste preporuka na prvo mesto stavljeno je ograničavanje direktnog kontakta i obezbeđenje sigurne distance, na drugom visok stepen higijene, dezinfekcije i korišćenja lične zaštitne opreme, a na trećem visok stepen higijene objekata u kojima se skup održava.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.