PRAVI JESENJI DAN USRED MAJA! Pljušti kiša, a u pojedinim delovima IMA I SNEGA!
Pljusak, Foto: Beta / Dragan Gojić

RHMZ UPOZORENJE

PRAVI JESENJI DAN USRED MAJA! Pljušti kiša, a u pojedinim delovima IMA I SNEGA!

Pašće i do 30 mm kiše po metru kvadratnom.

Objavljeno:

Pravi jesenji dan osvanuo je u našoj zemlji, a meteorolozi predviđaju da će lokalno, zbog visinskog ciklona koji donosi veliku količinu padavina, pasti lokalno i do 30 mm kiše po metru kvadratnom.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je u 12.15 sati najnovije upozorenje prema kojem se u naredna dva sata u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, kao i na širem području Beograda očekuju kiša i kratkotrajni pljuskovi.

- Na jugu Srbije očekuje se pojava grmljavine. U ostalim krajevima ponegde slaba, kratkotrajna kiša. Na visokim planinama povremeno slab sneg - navodi se u saopštenju.

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje.

- Na Tamišu kod hidrološke stanice Jaša Tomić (opština Sečanj) vodostaj je u većem porastu i toku dana dostići će i prevazići granicu redovne odbrane od poplava - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Podsetimo, u selu Jaša Tomić, 21. i 22. aprila 2005. godine, oko 150 kuća srušilo se pod naletom vodene stihije Tamiša. Voda je počela da prodire u selo nakon probijanja nasipa na rumunskoj strani, kao i nasipa oko samog Jaše Tomića.

Inače, danas se u većem delu Srbije očekuje da padne od 10 do 30 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno i više. Sredinom dana i posle podne očekuju se i jači grmljavinski pljuskovi.

Kako meteorolog Đorđe Đurić kaže za Telegraf.rs, na planinama Kosova i Metohije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore iznad 1.800 metara nadmorske visine danas se očekuje da padne oko 10 cm novog snega, a sneg bi mogao da zabeli i planine Srbije iznad 1.800 metara nadmorske visine, pa bi se zabeleli Kopaonik i Stara planina.

Maksimalna temperatura biće od 12 do 18 stepeni, u Beogradu oko 12.

Podsetimo, jako nevreme, praćeno kišom i krupnim gradom pogodilo je u sredu nekoliko sela na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Prema rečima meštana, najveću štetu pretrpeli su poljoprivredni usevi.

Bonus video:

00:55

ESPRESO ANKETA: Da li često posećujete muzeje?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.