LEPE VESTI IZ BEOGRADSKE ARENE! Oglasio se Batnožić: 49 pacijenata trenutno na lečenju, smanjuje se broj prijema!
Koordinator privremene kovid bolnice Vlado Batnožić, Foto: Printscreen/RTS

polako ali sigurno

LEPE VESTI IZ BEOGRADSKE ARENE! Oglasio se Batnožić: 49 pacijenata trenutno na lečenju, smanjuje se broj prijema!

Smanjuje se broj pacijenata u Areni i u poslednja 24 sata primljeno je troje obolelih od kovida-19, a otpušteno sedmoro pacijenata, rekao je Batnožić

Objavljeno: 08:35h

U privremenoj kovid bolnici Beogradska arena na lečenju je 49 pacijenata od kojih je 25 na kiseoničkoj terapiji, a očekuje se da Arena uskoro izađe iz kovid sistema, izjavio je danas koordinator te privremene kovid bolnice Vlado Batnožić.

On je kazao da se smanjuje broj pacijenata u Areni i da je u poslednja 24 sata primljeno troje obolelih od kovida-19, a otpušteno sedmoro pacijenata.

Batnožić je za K1 televiziju rekao, u Areni su na lečenju 17 žena i 32 muškarca, najlmlađi pacijent ima 23, a najstariji 83 godine.

- Zahvaljujući vakcinaciji i epidemijskim merama koje smo preduzimali danas imamo povoljnu situaciju. Kada će Arena biti zatvorena ne znamo, to će proceniti Ministarstvo zdravlja kada epidemijska situacija bude zrela za to, rekao je Batnožić.

On je naveo da se sa smanjenjem broja obolelih smanjuje i broj zdravstvenih radnika u Areni i dodao da o obolelima trenutno brine 25 lekara i 50 medicinskih sestara i tehničara.

- Pre nekoliko meseci imali smo skoro 500 pacijenata i oko 200 zdravstvenih radnika, rekao je Batnožić.

Dodao je da je oko 5.000 pacijenata prošlo kroz Beogradsku arenu od 25.oktobra od kada je po drugi put u kovid sistemu.

Naveo je da su u Areni pacijenti sa teškim kliničkim slikama i obostranim upalama pluća koje zahtevaju ozbiljnu terapiju.

- Smanjuje se potrošnja kiseonika, pre nekoliko meseci trošili smo nekoliko tona kiseonika za dva-tri dana, sada za desetak dana, rekao je Batnožić.

Apelovao je na građane da se vakcinišu protiv virusa korona u što većem broju, posebno mladi i radno sposobni, naglasivši da ta bolest ne bira i da rat protiv korone još nije dobijen.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.