NOVI ROK: Produžen konkurs za upis dece u predškolske ustanove Grada Beograda
ilustracija, Foto: Profimedia

roditelji, pogledajte!

NOVI ROK: Produžen konkurs za upis dece u predškolske ustanove Grada Beograda

- Podsećamo da roditelji svoju decu mogu upisati u vrtić putem Portala eUprava i da tom prilikom automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih

Objavljeno:

Konkurs za upis dece u predškolske ustanove Grada Beograda za radnu 2021/2022. godinu, zbog velikog interesovanja, biće produžen do 17. maja u 15.30 časova.

- Podsećamo da roditelji svoju decu mogu upisati u vrtić putem Portala eUprava i da tom prilikom automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju ni jedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter. Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu. Preporuka Kancelarije za IT i eUpravu svim predškolskim ustanovama, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, jeste da se roditeljima omogući da elektronskim putem dostave ovu dokumentaciju - navodi se iz Sekretarijata za socijalnu i dečiju zaštitu.

Bonus video:

01:35

Korona i upotreba antibiotika prouzrokuju gastroenterološke probleme i komplikacije

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.